Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió del Comitè sectorial de ciutats sostenibles de l'UCCI.
Reunió del Comitè sectorial de ciutats sostenibles de l'UCCI.

Andorra la Vella exposa el model de ciutat sostenible a Puerto Rico


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú d'Andorra la Vella

El conseller de Medi Ambient i Innovació del Comú d'Andorra la Vella, David Astrié, ha exposat a San Juan de Puerto Rico les polítiques de pacificació del trànsit i que prioritzen l'experiència dels vianants dutes a terme durant l'actual mandat comunal, amb l'objectiu de desenvolupar un model de transformació de la capital cap a una ciutat sostenible. Ho ha fet durant la primera jornada del segon Comitè sectorial de ciutats sostenibles i resilients de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI), centrada en la sostenibilitat urbana.

Els diferents participants de les capitals iberoamericanes analitzen aquests dies els reptes de les ciutats per afrontar el canvi climàtic. Astrié, a banda d'explicar les conseqüències potencials que el canvi climàtic pot generar en un país de muntanya on l'esquí és un dels principals motors econòmics, ha detallat les polítiques de pacificació desenvolupades els darrers anys per la corporació.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient ha explicat com Andorra la Vella ha incrementat els espais destinats als vianants i eliminat progressivament vehicles de la via pública, alhora que ha apostat fortament pel transport públic comunal amb la implantació de tarifes pràcticament gratuïtes. Tot plegat, acompanyat de polítiques de conscienciació per incentivar els desplaçaments a peu. El conseller també ha traslladat als participants al congrés l'aposta del comú per implantar de mica en mica vehicles tecnològicament eficients a la seva flota. 

Astrié ha convidat els països representants al comitè sectorial de l'UCCI a participar dels diferents fòrums sectorials que se celebren a Andorra des d'aquesta tardor i durant els pròxims mesos, i que culminaran el 2020 amb el Fòrum iberoamericà de governs locals, que tindrà lloc a Andorra la Vella, i amb la 26a Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern el mes de novembre.

ciutat
sostenible
model
Puerto Rico
andorra la vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte