Diari digital d'Andorra Bondia
Una imatge d'Andorra la Vella.
Una imatge d'Andorra la Vella.

Andorra la Vella finalitzarà al setembre el cadastre urbà i Marsol destaca que es tracta d'una eina "imprescindible"


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Comú d'Andorra la Vella tindrà enllestit el mes de setembre el cadastre urbà de la parròquia, una eina "imprescindible tant per al Comú com per als propietaris", tal com comenta la cònsol major, Conxita Marsol, ja que dona "seguretat jurídica" a les persones que tenen alguna propietat. A finals d'any, doncs, es posarà a informació pública aquesta part del cadastre urbà, perquè els ciutadans puguin consultar tota la documentació. De manera paral·lela, la corporació comunal ha tret ja un concurs per fer els treballs cadastrals rústics i d'una part dels urbans que queden per fer.

Marsol recorda que amb aquesta feina la corporació es posarà al dia, ja que al contrari que d'altres comuns encara no s'havia fet cap treball. De fet, destaca que fins i tot estava fora del termini que s'havia donat a les administracions parroquials perquè tinguessin enllestida aquesta feina.

El cadastre urbà que s'exposarà a finals any ha comportat més feina que la que es preveia inicialment, ja que la corporació comunal calculava que hi havia uns 1.200 edificis i finalment la xifra se situa en 1.500. Per aquest motiu, també, s'esperava que la feina pogués estar finalitzada abans de l'estiu, cosa que no ha estat possible. L'elaboració del cadastre urbà ha tingut un cost d'uns 600.000 euros i el Comú calcula que la part rústica, per a la qual ara s'ha tret el concurs, pugui ascendir a un milió. I és que tal com comenta Marsol, es tracta d'un altre tipus de treball, més feixuc, ja que els especialistes hauran de fer, entre altres tasques, desplaçaments sobre el terreny. La previsió és que siguin necessaris 24 mesos per cloure aquesta segona fase del cadastre un cop s'iniciïn els treballs.

cadastre
setembre
marsol
andorra la vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte