Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra la Vella tanca el segon trimestre amb un superàvit de més de 2,4 milions d'euros


Escrit per: 
Agències/Foto: E.F.

El Comú de la capital ha presentat en la sessió de Consell d'aquest divendres els resultats de l'execució pressupostària fins al segon trimestre del 2010, que han donat un superàvit de 2.481.115 euros.

Tot i així, tal com han assenyalat des de la corporació, cal tenir en compte que els principals ingressos ja s'han liquidat, i per tant s'ha de continuar duent a terme una gestió molt rigurosa perquè els resultats a finals d'any siguin tan positius com aquests. Les despeses liquidades han suposat 13.478.063 euros, que representa el 30,48% del pressupost, mentre que els ingressos han estat de 15.959.178 euros, el 41,03% del pressupost.

El segon trimestre s'ha tancat amb un superàvit de 2.481.115 euros, però com ha assenyalat la cònsol major, Rosa Ferrer, queden sis mesos d'execució pressupostària, i 'ja queda poca cosa per recaptar'. De fet, ja s'ha liquidat el 41.03% dels ingressos. L'impost d'eradicació dels comerços es cobrarà a l'octubre (2,4 milions d'euros), i també falten els ingressos pels rètols de publicitat instal·lats a la parròquia i l'impost de transmissions patrimonials. Per aquest motiu Ferrer ha apuntat que des de la corporació s'està realitzant 'una gestió molt rigurosa en base a un pla de tresoreria' que està donant bons resultats, 'però queden sis mesos abans d'acabar l'any i s'haurà de seguir en la mateixa línia'.

En la sessió d'aquest divendres s'ha acordat modificar el pagament dels cursos de l'Escola d'Art de la parròquia, que fins ara es feia mensualment. La corporació es trobava que alguns alumnes abandonaven la formació a mig curs, generant així un greuge cap aquells sol·licitants que no havien obtingut plaça pel curs i alhora el Comú deixava d'ingressar les mensualitats previstes fins a final de curs. Des d'aquest setembre, s'haurà de pagar el curs complet. Pel que fa als imports dels preus públics de la parròquia en general, es mantindran. Ferrer ha afimat que quan es tinguin 'els números sobre la taula' s'estudiarà si cal augmentar determinats preus públics', perquè s'ha de valorar que si els serveis són més cars pot repercutir en una menor demanda.

La corporació estudia si és viable externalitzar la gestió del Centre de Congressos

Des de la minoria, segons ha explicat el conseller Pere Cervós, es van voler 'implicar' en la comissió que controla el pressupost, quan 'el més fàcil és mirar des de fora i criticar la majoria'. En aquest sentit, Cervós celebra els bons resultats obtinguts fins a la data, tot i que creu que caldria externalitzar serveis perquè si no es fa, 'és difícil quadrar els pressupostos'.

Segons la cònsol, 'no és el millor moment per externalitzar des del punt de vista econòmic, però hi ha petites coses que s'estan posant sobre la taula', amb l'objectiu de 'rendibilitzar més diferents serveis que s'ofereixen des del Comú. Una d'aquestes 'petites coses' que estan en fase d'estudi en la comissió és l'externalització de la gestió del Centre de Congressos. Tot i així, Ferrer ha volgut remarcar que 'al final pot ser que desemboqui en res o que desemboqui en molt'. Segons Ferrer, 'el Comú necessita un espai semblant al Centre de Congressos i per tant no es pot externalitzar tot, s'hauria de reservar una part pel Comú'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte