Diari digital d'Andorra Bondia
La trobada de la delegació andorrana a les Nacions Unides.
La trobada de la delegació andorrana a les Nacions Unides.

Andorra parla sobre el canvi climàtic a les regions de muntanya a les Nacions Unides


Escrit per: 
Agències/Foto: Govern d'Andorra

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el director del departament d'Agricultura, Josep Maria Casals, encapçalen la delegació andorrana al Fòrum Polític d'Alt Nivell sobre el desenvolupament sostenible que té lloc aquesta setmana a la seu de les Nacions Unides, a Nova York. El Principat forma part d'aquesta plataforma voluntària que agrupa socis compromesos en millorar la vida de les persones que viuen en territoris muntanyosos i en protegir els seus entorns. En són membres 370 governs, organitzacions intergovernamentals i altres actors com ONGs. 

L'acte s'emmarca en el seguit d'accions que des del Govern es potencien per crear noves sinergies i oportunitats en el marc de la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Andorra, i que també formaran part de les accions vinculades a la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern que es farà a Andorra el 2020. Gràcies a la celebració d'aquest esdeveniment internacional, aquest dimarts Andorra organitza un acte paral·lel sota el títol 'Desenvolupar accions per afrontar el canvi climàtic en les regions de muntanya' amb la col·laboració de la Secretaria de l'Aliança per a les Muntanyes (Mountain Partnership).

Des del departament d'Agricultura, en col·laboració amb la Universitat d'Andorra (UdA), s'està treballant per poder acollir un programa de formació de parla hispana, l'Ipromo, relatiu a la gestió sostenible als entorns de muntanya. Aquest programa està adreçat als professionals d'aquest sector i es preveu dur a terme en el marc d'un conveni de col·laboració amb la Universitat de Tamuco, a Xile. L'Ipromo s'organitzava des del 2007 únicament en llengua anglesa pel 'Mountain Partnership'.

En el primer dia del seu viatge a Nova York, la delegació andorrana també ha aprofitat per mantenir diverses reunions bilaterals amb països de la comunitat iberoamericana com Hondures, Guatemala, Xile i l'Uruguai, amb els quals han tractat aspectes relatius als diferents esdeveniments que acollirà Andorra en el marc de la Secretaria Pro Tempore de la Cimera 2020. La ministra també ha tingut l'ocasió de reunir-se amb representants del govern d'Irlanda per tractar diferents aspectes de les relacions entre ambdós països. Aquest dimecres, serà el torn d'Ubach, que farà un discurs en el marc del debat general del fòrum.

canvi climàtic
muntanyes
Nacions Unides
parla
Andorra
regions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte