Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra pel Canvi demana al Govern que els acords d'intercanvi d'informació fiscal siguin aprovats prèviament pel Consell General


Escrit per: 
Agències

 

El grup Andorra pel Canvi ha informat que divendres va entrar a tràmit una demanda d'informació al Govern per tal que la signatura d'acords d'intercanvi d'informació fiscal hagin d'obtenir prèviament l'aprovació del Consell General.

ApC vol que el Govern convingui amb els països amb els quals s'està a punt de signar acords d'intercanvi d'informació en matèria fiscal 'formes de manifestació del consentiment que permetin obtenir l'aprovació del Consell General', o que en tot cas, el Govern demostri que aquests acords no es consideren tractats inclosos a l'article 64.1 de la Constitució. Aquesta demanda s'ha fet perquè ApC considera que la Llei aprovada 'no aporta la cobertura necessària perquè el Govern pugui signar aquests acords sense que s'hagin de considerar com a tractats', i en tal cas, es necessita l'aprovació prèvia del Consell General abans de la manifestació del consentiment, citant la Llei qualificada reguladora de l'activitat de l'Estat.

El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi considera que la Llei d'intercanvi d'informació en matèria fiscal aprovada dilluns passat 'disposa menys drets i obligacions que els que normalment s'estableixen en els acords, seguint el model OCDE'. Per tant, els acords que el Govern té previst signar pròximament amb diferents països haurien de ser considerats com a tractats inclosos en l'article 54.1 de la Constitució. D'aquesta manera, sempre segons ApC, aquests tractats haurien de comptar amb l'aprovació prèvia del Consell General i 'només es podran convenir aquelles formes de manifestació del consentiment que permetin obtenir l'aprovació del Consell General'.

Així, ApC lamenta que el Govern no hagi presentat cap esborrany dels acords i l'acusa de no complir els requisits obligats si el tractat a signar està inclòs dins de l'article 64.1 de la Constitució. Per tant, la seva demanda és que l'executiu demostri que aquests acords no es poden considerar com a tractats de l'article esmentat, o que garanteixi que hi haurà l'aprovació del Consell General abans de procedir a la seva signatura.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte