Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Rossell, a la conferència del Consell d’Europa sobre el paisatge.
Marc Rossell, a la conferència del Consell d’Europa sobre el paisatge.

Andorra presenta la llei de conservació del medi natural


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, va exposar ahir el contingut de la recentment aprovada Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge en la 10a conferència del Consell d’Europa sobre la convenció europea del paisatge, segons va informar l’executiu en un comunicat.

Rossell va destacar que aquest text regula la protecció, la gestió i l’ordenació del paisatge, seguint els principis del Conveni europeu del paisatge. També ha afegit que estableix l’estratègia nacional del paisatge com a marc de protecció del paisatge d’Andorra. 
En el torn d’intervenció es va posar de manifest que la llei defineix la política nacional de paisatge i reconeix el paisatge com un component essencial de l’entorn de vida i del benestar individual i col·lectiu dels habitants del Principat d’Andorra, com l’expressió de la diversitat del seu patrimoni comú natural i cultural, i com un fonament de la seva identitat. Així, es va posar en relleu el paper de les administracions i de la ciutadania que s’ha d’orientar vers la preservació paisatgística i la conservació dels entorns agrícoles i urbans, inclosos els paisatges quotidians i els paisatges degradats, seguint els principis del desenvolupament sostenible. En aquest sentit, es va destacar que la legislació estipula que les actuacions de les administracions han de vetllar per a la sensibilització de la societat civil respecte al valor del paisatge, el seu paper i la seva transformació.
També es va voler remarcar la responsabilitat transversal que ofereix aquest text, establint un marc jurídic per a l’Estratègia nacional del paisatge, aprovada pel Govern el 2012 (instrument de protecció, gestió i gestió del paisatge), amb la participació dels comuns i representants econòmics i socials. I és que l’estratègia segueix els principis i objectius de la Convenció Europea del Paisatge.

Andorra
presenta
llei de conservació del medi natural

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte