Diari digital d'Andorra Bondia
El director de Medi Ambient, Marc Rossell, durant la seva intervenció.
El director de Medi Ambient, Marc Rossell, durant la seva intervenció.

Andorra referma la voluntat d'enfortir l'enfocament en medi ambient en l'agenda iberoamericana


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha participat en la presentació de l'informe de l'Observatori Iberoamericà de Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic que ha tingut lloc aquest dijous a Madrid, en el marc de la jornada sobre desenvolupament sostenible i canvi climàtic a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana. Durant la jornada s'han tractat els reptes que representa el canvi climàtic a la regió, així com les polítiques públiques i aliances necessàries dur-les a terme. Rossell ha celebrat el treball dut a terme durant els darrers anys per part de la comunitat iberoamericana per a la implementació de l'Agenda 2030 i ha afegit que la voluntat d'Andorra és enfortir l'enfocament en la transició ecològica i el medi ambient en l'agenda iberoamericana, convocant una reunió ministerial sectorial de ministres de Medi Ambient.

Rossell ha obert la jornada de treball presentant el lema escollit per Andorra per a la seva Secretaria Pro Tempore 'Innovació per al Desenvolupament Sostenible - Objectiu 2030'. El director de Medi Ambient ha explicat que la voluntat és abordar la innovació com a un canvi, no necessàriament tecnològic, basat en el coneixement científic però també en l'experiència, que genera valor social, cultural, mediambiental i econòmic.

El director de Medi Ambient ha afirmat que el desenvolupament sostenible s'ha definit com el desenvolupament capaç de satisfer les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les futures generacions i per donar resposta a les seves pròpies necessitats. I ha afirmat que el desenvolupament sostenible exigeix esforços concertats per construir un futur inclusiu i sostenible, per a les persones i també per al planeta.

La jornada sobre desenvolupament sostenible i canvi climàtic a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana, s'ha inclòs al calendari del bienni 2019-2020 de la Secretaria Pro Tempore que ostenta Andorra. Les diferents taules de treball han estat inaugurades per la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan i la ministra per a la Transició Ecològica espanyola, Teresa Ribera. A les diferents taules de treball han participat experts de la regió iberoamericana de diferents institucions públiques i privades.

Andorra referma la voluntat d'enfortir l'enfocament en medi ambient en l'agenda iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte