Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en una compareixença anterior.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en una compareixença anterior.

Andorra s'adhereix al conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades


Escrit per: 
Agències

El Govern ha aprovat l'adhesió al conveni sobre el comerç internacional d'espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (Cites), el qual és un conveni internacional rellevant en matèria de medi ambient que estableix un marc de protecció d'espècies de la fauna i la flora pel que fa al seu comerç internacional, regulant i controlant les importacions i exportacions. A aquest conveni signat a Washington el 1975 en són part 182 països i la Unió Europea.

Tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, a la pràctica, Andorra ja aplica gran part d'aquest marc, ja que el reglament de fauna es basa en les disposicions del conveni, i els documents que es fan servir per importar i exportar són similars als que exigeix el conveni. A més, Andorra disposa d'una autoritat central reconeguda pel secretariat del Cites. La legislació andorrana s'alinea a les disposicions del conveni i de la mateixa manera, el reglament relatiu a les relacions de transport, d'importació i d'exportació d'animals salvatges es va elaborar d'acord amb les disposicions del conveni.

El conveni estipula designar una autoritat administrativa que recaurà en el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, una autoritat científica que assumirà el Cenma i una autoritat sancionadora i de comís que assumirà el departament de Duana, el Cos de Banders i el departament de Policia. Un cop aprovada l'adhesió per part del Govern, caldrà trametre el conveni al Consell General per a la seva ratificació.

Andorra
s'adhereix
conveni
comerç
Internacional
d’espècies
fauna
flora
salvatges
amenaçades

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte