Diari digital d'Andorra Bondia
L’impulsor d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen.
L’impulsor d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen.

Andorra Sobirana tindrà llista a Sant Julià i Andorra la Vella


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Després que Andorra Sobirana anunciés que tindrà una candidatura a Canillo i que estava treballant en dues territorials més, la formació impulsada per Eusebi Nomen va confirmar ahir que també serà present a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Així, seran tres les candidatures parroquials que farà, juntament amb la nacional. Quant a les persones que estaran al capdavant d’aquestes, però, des d’Andorra Sobirana no es va voler avançar cap nom.

Segons va declarar el mateix Nomen, es tracta de persones que “no ballen al so d’Antoni Martí” i que “tenen el cap sobre les espatlles”. L’impulsor de la candidatura va destacar que en lloc de parlar de noms la seva prioritat és parlar del programa. Sobre aquest va insistir que es farà èmfasi en l’equilibri territorial, en el retorn del Consell General a una cambra de representació mixta i paritària entre població i territori. És per això que es planteja modificar la Llei electoral, perquè les llistes territorials segueixin la Llei d’Hondt. “En lloc de prioritzar la governabilitat anem a prioritzar la representativitat i eliminar tota la corrupció política”, va afirmar.
Nomen també va assegurar que Andorra Sobirana ja té totes les llistes tancades i les firmes necessàries per presentar les candidatures. En aquest sentit va destacar que han trobat més gent disposada a anar a les llistes de la necessària, un fet que atribueix al programa engrescador amb què concorreran a les pròximes eleccions generals.
Per altra banda, Liberals d’Andorra es va reunir ahir al vespre per decidir si acaben presentant una candidatura a la Massana. Tot i que la voluntat de la formació sempre ha estat fer una llista a aquesta parròquia, el fet que Ciutadans Compromesos hagi decidit concórrer als comicis amb una candidatura territorial ha fet canviar l’escenari. També Demòcrates per Andorra (DA) encara està pendent d’acordar si fa una llista a aquesta parròquia. La decisió depèn del pacte a què pugui arribar el partit amb Ciutadans Compromesos a nivell nacional. L’objectiu amb el qual es treballa és que CC doni llibertat de vot a la nacional i que, en cas de guanyar els dos consellers de la parròquia, aquests donin suport a la llista més votada, tenint en compte que Ciutadans Compromesos està format per gent amb sensibilitats properes a Demòcrates per Andorra, la Tercera Via i Liberals d’Andorra.
Cal recordar que com a candidats de CC sonaven Carles Naudi i Raül Ferré, mentre que Joan Carles Camp es proposava per a la llista nacional de la Tercera Via. Precisament per a la territorial d’Escaldes-Engordany d’aquesta candidatura tot segueix apuntant a França Riberaygua, mentre que Emi Matarrodona s’ha proposat per a Andorra la Vella. Quant a Podem, serà present a les eleccions generals amb una llista nacional encapçalada per Joan Seguí i Joseba Imanol.

 

 

eleccions generals
candidatures
Andorra Sobirana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte