Diari digital d'Andorra Bondia
El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell.
El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell.

Andorra Sostenible incidirà a sensibilitzar el teixit empresarial


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’executiu dona un impuls al Centre Andorra Sostenible, que ara passarà a denominar-se Andorra Sostenible, que mantindrà la tasca que feia fins ara i a més a més potenciarà molt més la sensibilització a diferents sectors empresarials, comerços i organitzacions sobre la sostenibilitat, i especialment en relació als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Així ho va explicar ahir el director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, que va justificar aquest canvi, aprofitant la nova adjudicació de la prestació del servei, en la necessitat d’iniciar una nova etapa i en el fet que l’organisme “és més que un centre”.
D’aquesta manera, Rossell va explicar que es posaran en marxa diferents campanyes que s’aniran articulant en funció de diferents necessitats que es vagin detectant i especialment al voltant de les estratègies mediambientals que el ministeri duu a terme, com per exemple, en matèria de residus. Aquest treball, que també anirà dirigit a clubs i entitats esportives en la línia de les iniciatives que ja s’havien portat a terme com per exemple en el cas de la Font Blanca, es començarà amb el sector de l’hostaleria, la restauració i els comerços. 
També es reforçaran els àmbits en què ja es treballava fins ara, com és el cas de l’educació ambiental a les escoles, un projecte que ha donat com a fruit, entre d’altres, que el 72% dels centres del país siguin escoles verdes. Precisament, en aquest àmbit educatiu, Rossell va avançar que es vol potenciar l’oferta d’activitats a l’estiu, i no quedar-se únicament circumscrits al calendari escolar, de setembre a juny.
 Pel que fa a les activitats per a la ciutadania, es continuarà la línia de fer propostes lligades a certes accions o dies mundials, i s’incidirà especialment en tot el que són les xarxes socials.
Amb la finalitat de poder desenvolupar les seves funcions i fer front als nous reptes, l’equip de treball d’Andorra Sostenible s’ampliarà i passarà a ser de 3 persones.
D’altra banda, Rossell va informar que l’executiu va acordar la convocatòria d’un concurs públic per la realització dels treballs de reparació d’una part dels biofiltres de l’estació depuradora d’aigües residuals del Pas de la Casa, instal·lació construïda el 1979 i que amb els anys s’hi ha realitzat diferents ampliacions i millores.
També en l’àmbit de les licitacions, però en aquest cas corresponents al ministeri d’Ordenament Territorial, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar de la convocatòria dels treballs de redacció de 13 projectes i estudis i les corresponents direccions facultativa d’obra, majoritàriament corresponents a treballs de millora a la xarxa viària. Així mateix, es van licitar també dos estudis, un relatiu a la senyalització horitzontal i vertical de la CG3, entre la Cortinada i el riu Rialb, i l’altre sobre la millora de fluxos de circulació a la CG2, a la zona del Tarter.

Treball en festiu per a sectors no lligats al turisme

El Govern va acordar ahir una modificació del calendari laboral de l’any 2018 per tal de permetre el treball en dies festius, “de manera excepcional”, en sectors no relacionats directament amb el turisme, segons va explicar el ministre portaveu. Jordi Cinca va precisar que aquesta possibilitat haurà de ser per motius de necessitat i estar plenament justificada, i que s’haurà de comunicar amb antelació.
La modificació també es preveu que quan sigui impossible demanar l’autorització, per motius d’urgència, es pugui seguir un procediment de comunicació posterior.
D’altra banda, també es va acordar modificar el reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer. per flexibilitzar els requisits per acreditar l’experiència en el cas dels extracomunitaris.

Andorra Sostenible
incidirà
teixit
Empresarial
sensibilitzar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte