Diari digital d'Andorra Bondia
La directora d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.
La directora d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.

Andorran Banking i el ministeri d’Educació col·laboren en plans formatius d’educació financera


Escrit per: 
Agències

Andorran Banking, amb la col·laboració de ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, ha ofert aquest dijous un taller a càrrec de la professora d'economia, Itxaso Sanz. L'activitat, que s'ha dut a terme al Centre de formació d'adults, ha tingut per objectiu aclarir als alumnes conceptes financers que els poden ser d'utilitat en la seva relació amb les entitats financeres.

Aquesta activitat s'emmarca en la 5a European Money Week, impulsada per l'European Banking Federation (EFB), que se celebra del 25 al 31 de març. Les diferents entitats nacionals de la banca europees associades a aquest organisme, organitzen esdeveniments diversos com són xerrades, conferències o activitats formatives relacionades amb l'educació financera. Més de 30 països participen en aquesta iniciativa.

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i Andorra Banking estan treballant conjuntament per impulsar diferents accions amb l'objectiu d'oferir continguts d'educació financera als centres escolars i treballar en diverses accions formatives adreçades a alumnes de diferents nivells educatius, seguint les recomanacions de l'OCDE sobre la necessitat de millorar els coneixements financers dels joves.

D'aquesta manera, s'estan desenvolupant diferents accions com l'elaboració d'un pla formatiu que es preveu s'inclogui dins l'ensenyament obligatori, en el qual Andorra Banking ofereix assessorament en l'elaboració de propostes, que podrien impartir professionals sèniors del sector (en exercici o jubilats) directament a les escoles. De fet, actualment l'associació ja col·labora amb la Universitat d'Andorra en programes d'extensió universitària, que aquest curs s'han estès a la formació d'adults.

Aquest pla formatiu, que desenvolupa el grup de treball format per tècnics d'Andorra Banking i del ministeri, té l'objectiu de dotar la ciutadania de competències per gestionar els seus ingressos i despeses, com a mesura preventiva per evitar episodis d’endeutament excessiu i/o d'exclusió financera. Aquesta proposta s'adreça als adolescents de 2a ensenyança dels tres sistemes educatius. Aquest mateix curs es realitzarà una prova pilot i es preveu que el curs vinent es pugui oferir al conjunt de l'estructura educativa andorrana. El projecte també contempla la idoneïtat de crear materials pedagògics que es puguin vehicular a través d'assignatures com matemàtiques, tecnologia o emprenedoria.

Andorran Banking
educació
ministeri
col·laboren
plans
formatius

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte