Diari digital d'Andorra Bondia
En aquesta edició hi participen els representants de més d’una vintena de països.
En aquesta edició hi participen els representants de més d’una vintena de països.
A partir d'avui fins al dimecres els representants tindran una sèrie de reunions al Principat.
A partir d'avui fins al dimecres els representants tindran una sèrie de reunions al Principat.

Andorrra acull la quarta trobada presencial dels punts focals de l'Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible


Escrit per: 
Redacció / Fotos: SFGA/CEsteve

Andorra organitza aquesta setmana la quarta trobada presencial dels punts focals de l'Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible (IFDD), un organisme que depèn de l’Organització Internacional de la Francofonia. El Principat es va comprometre a acollir el grup en la darrera trobada presencial celebrada el 2019 a Dakar. En aquesta edició hi participen els representants de més d’una vintena de països, entre ells Canadà, França, Macedònia del Nord, Egipte o Togo, entre altres, els quals a partir d'avui i fins al dimecres mantindran una sèrie de reunions. 

En aquesta ocasió, la trobada se centrarà en l’intercanvi de bones pràctiques a favor del Desenvolupament Sostenible i de la implementació de l’Agenda 2030. Tal com ha apuntat la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, la voluntat és “veure com cada país implementa l’Agenda 2030, enriquir els coneixements dels participants i intercanviar bones pràctiques”. Per la seva banda, la directora de l’IFDD, Cécile Martin-Phipps, ha assegurat que la reunió de punts focals també serveix perquè els països puguin fer una presentació prèvia de l’Informe Nacional Voluntari –un text que es fa arribar a les Nacions Unides i que recull les accions de cada país en pro dels Objectius de Desenvolupament Sostenible– per així incorporar les apreciacions que hi puguin fer la resta de participants.

L'IFDD es va crear l’any 2015 i agrupa 88 Estats i governs de l’espai francòfon. Les seves accions se centren en tres eixos principals: la transició energètica, el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Així, estructura les seves accions basades al tomb de la diplomàcia i la governança del desenvolupament sostenible, reforçar les capacitats i les accions de terreny.

Andorra
reunions
Objectius del Desenvolupament Sostenible
francofonia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte