Diari digital d'Andorra Bondia
Anna Martí Pellicer, síndica municipal de greuges, que continuarà en el càrrec per un altre període.
Anna Martí Pellicer, síndica municipal de greuges, que continuarà en el càrrec per un altre període.

Anna Martí rep l’agraïment del ple de la Seu i l’encàrrec de ser síndica 5 anys més


Escrit per: 
A. D. / Foto: BonDia

Amb una feina sense màcula, aplaudida i agraïda unànimement, Anna Martí Pellicer rep i accepta del ple l’encàrrec de seguir com a síndica de greuges durant cinc anys més. “I jo ben sé com és de dura aquesta tasca, quan per la porta només entren queixes, queixes i més queixes”, reblava el regidor independent Àngel Rubio, que també havia ocupat el càrrec. Que hagi acceptat per un altre període estar a l’escolta dels problemes dels ciutadans és “una alegria per al nostre municipi”, concloïa l’alcalde, Francesc Viaplana.  Aquest ha estat un dels punts que han desfilat pel ple de l’Ajuntament de la Seu aquest vespre, una sessió que s'ha despatxat ràpidament i sense gaire necessitat de debat. 

Els regidors han abordat punts que es podrien considerar merament administratius, com la suspensió de tràmits urbanístics en l’àmbit del PERI 6 i el SUD 5, és a dir, unes tretze hectàrees de terreny situades a l’entorn de la carretera N-260 entre el tanatori i la rotonda de sortida cap a Andorra i el riu Valira. L’objectiu: que en el futur s’hi puguin desenvolupar aquests terrenys per a usos industrials, en una ciutat on –i tots han estat d’acord en la necessitat de treballar per revertir la situació– “no hi ha ni un pam de sòl industrial”. Com s’haurien de desenvolupar aquestes parcel·les serà objecte d’un altre debat, va puntualitzar des de la CUP Xènia Antona. De moment, se suspenen els tràmits, després que la Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu qualifiqués el terreny com no delimitat i, per tant, “és un pas enrere”, exposava el regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, “i els sòls previstos com a residencials queden com una taca grisa, fins que no es presenta un projecte concret”. Els grups de l’oposició han exhortat a treballar amb celeritat amb els organismes implicats, entre els quals Carreteres de l’Estat, a perquè aquest sòl torni a ser utilitzable, en particular, dèiem, per a un ús industrial.  Atès sobretot que, com apuntava el mateix Gurrera, l’Ajuntament ha rebut alguna sol·licitud, algun projecte, en aquest sentit. Cal, de moment, aturar el planejament, suspendre llicències, “i no es tracta d’aprovar cap ús futur, sinó de replantejar quina és la millor opció urbanística d’aquest terreny, que és de la màxima importància per al desenvolupament del municipi”. És una “prioritat, de present i de futur decidir l’ús d’aquest espai per al futur desenvolupament de la ciutat”, recordava el portaveu de Compromís, Joan Barrera, que instava a no dilatar-ne la solució. 

D’altra banda, i entre altres qüestions, Viaplana ha informat que el consistori respondrà amb 3.000 euros a la crida del Fons Català de Cooperació per respondre a l’emergència provocada pel terratrèmol a Turquia i Síria. 

I el ple ha servit per jalonar ja les dates que marquen el final del mandat i inici del següent, amb cinc sessions al calendari: el 13 de març, amb ple ordinari i l’extraordinari en què precisament la síndica ha de presentar el seu informe anual; el 17 d’abril i l’11 de maig, el dia previ a l’inici de la campanya de les eleccions municipals, un dijous. El 14 de juny se celebrarà una sessió extraordinària per aprovar les actes de final de mandat i el 17 d’aquell mes, el de constitució de la nova corporació. 

Anna
martí
síndica
ple

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte