Diari digital d'Andorra Bondia

ApC considera que el retard en la tramitació de l'Acord d'intercanvi d'informació fiscal amb Liechtenstein pot generar retroactivitat


Escrit per: 
Agències


El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi (ApC) ha entrat una esmena a la totalitat a la proposta de ratificació de l'acord d'intercanvi d'informació fiscal amb Liechtenstein.

El problema que hi veu el president del grup, Eusebi Nomen, és la retroactivitat que presenta el text, ja que entén que es podran demanar dades relatives als exercicis fiscals que comencin l'1 de gener del 2010, tot i que l'acord acabarà entrant en vigor al juliol. Segons el text de l'esmena, ApC s'ha vist obligat a presentar-la perquè el Govern no ha entrat a tràmit parlamentari l'acord amb anterioritat (la data d'admissió a tràmit és del 9 de març), i aquest fet ha generat que l'acord pugui tenir efectes retroactius, i es puguin demanar informacions amb data anterior a l'entrada en vigor del tractat, cosa que seria contrària a la legislació nacional i internacional. Per Nomen, 'és indiscutible' que hi ha retroactivitat i un text contrari a la Constitució 'no es pot aprovar pel Consell'. La solució, segons el líder d'ApC, passaria per fixar que la informació que es demani sigui referent a l'exercici fiscal que començarà l'1 de gener del 2011.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte