Diari digital d'Andorra Bondia

ApC demana per la renovació del material dels bombers


Escrit per: 
Redacció


Andorra pel Canvi (ApC) ha entrat una darrera pregunta urgent amb resposta oral per a la sessió de control al Govern que tindrà lloc aquesta tarda al Consell General. La pregunta fa referència a les declaracions del ministre d’Interior de dilluns en què afirmava que la manca de pressupost compromet la renovació del material del cos de bombers.

El president del grup parlamentari d’ApC, Eusebi Nomen, vol saber del Govern “quina lectura fa dels articles 22 i 23 de la Llei de finances públiques per alarmar la ciutadania afirmant que el cos de bombers no podrà disposar del material bàsic necessari (cascos, cordes, jaquetes...) per actuar amb seguretat” com a conseqüència que no s’hagi aprovat “la primera versió del pressupost del 2010”.
Nomen considera que fer aquestes afirmacions és “crear alarmisme”, entre altres coses perquè la renovació del material bàsic dels bombers, segons va explicar el conseller general d’ApC, “no pot ser considerat inversió sinó manteniment”.
Per aquest motiu, Nomen vol saber la lectura que fa el Govern dels articles 22 i 23 de la Llei de finances públiques sobre la pròrroga pressupostària i la modificació i ampliació de crèdits extraordinaris. Al mateix temps, en l’exposició de motius de la pregunta urgent, el president d’ApC recorda que ha ofert al Govern “la possibilitat de treballar conjuntament en les línies mestres d’una nova versió del pressupost 2010”, i que també li ha ofert “l’assegurança que mentre es funcioni amb la pròrroga del pressupost 2009 votarem favorablement tots els crèdits extraordinaris de caràcter social que quedin pendents en el capítol 6”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte