Diari digital d'Andorra Bondia

ApC demanarà que sigui el Consell General i no el Govern qui decideixi quina és la liquiditat de les entitats financeres


Escrit per: 
Agències


ApC ha presentat una reserva d'esmena al Projecte de llei del règim jurídic de les entitats bancàries per demanar que sigui el Consell General i no el Govern qui tingui la potestat per decidir la ràtio de solvència bancària i de liquiditat de les entitats financeres.

A més, entrarà una reserva d'esmena per tal d'evitar que quan les entitats supervisores estrangeres facin una supervisió bancària a entitats amb base consolidada a Andorra, no puguin fer servir la informació de la supervisió per a qualsevol altra cosa, com ara trametre-la a la Hisenda espanyola. És a dir, que la informació facilitada només pugui ser emprada a l’efecte de controlar l’activitat de supervisió de les entitats operatives del sistema financer. Tal i com ha dit el president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, 'la Llei estableix un mecanisme, semblant al de la Llei d'intercanvi de dades, però no podem permetre que vingui el Banc d'Espanya a fer una supervisió bancària a una entitat amb base consolidada i si troba alguna cosa ho pugui passar directament a Hisenda'.

ApC ha entrat també nou esmenes a la Llei de creació de noves entitats del sistema finacer. En concret, l'objectiu és aconseguir 'facilitar la inversió estrangera al 100%'. D'altra banda el grup parlamentari ha entrat una esmena a la totalitat al projecte de llei de crèdit extraordinari per a la societat Andorra Turisme SAU, per saber perquè es demana un permís de crèdit extraordinari de 505.000 euros, quan 'si analitzem el projecte de pressupost, el Govern només va preveure 42.800 euros'. De la mateixa manera, es presentarà una reserva d'esmena per al projecte de llei de transferències per finançar el nou edifici del Consell General. En el projecte de pressupost de 2010 es considerava una transferència de 9,9 milions d'euros, i ara es planteja transferir-hi 10,6 milions d'euros. També es presenten esmenes a l'articulat al projecte de llei de crèdit extarordinari per finançar les despeses derivades del Pla d'acció per a la millora i la reactivació del comerç. En concret, Nomen ha explicat que en el projecte es planteja un crèdit extraordinari i suplement de crèdit d'1,1 milions d'euros, quan en realitat al pressupost del 2010 tan sols hi havia partides de 600.000 euros per a aquest projecte.

Amb tot, Nomen ha demanat que el Govern sigui rigorós, que justifiqui les despeses addicionals i que es facin servir transferències de crèdit, és a dir, ique deixin de gastar d'un lloc, per a invertir-ho en un altre'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte