Diari digital d'Andorra Bondia

ApC diu que la data de caducitat de les negociacions amb el PS "serà anterior al pressupost"


Escrit per: 
Agències


El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi ha dit que les negociacions amb el grup parlamentari Socialdemòcrata tenen una data de caducitat, i que aquesta ha de ser anterior al debat del pressupost.

Els consellers del Grup Parlamentari d'Andorra pel Canvi, durant un dinar amb la premsa, han fet un repàs a l'actualitat política, marcada per les negociacions que estan portant a terme amb el Grup Parlamentari Socialdemòcrata per poder assegurar l'estabilitat de la legislatura. Tot i que es continua amb el secretisme pel que fa als continguts del possible pacte amb el qual estan treballant, Eusebi Nomen ha deixat clar que s'ha d'arribar a un acord abans del debat del pressupost del 2010.

Dilluns es farà una nova reunió de treball i Nomen ha dit que la relació amb els membres de l'equip de negociació 'és més que cordial', i que l'objectiu és arribar a trobar 'una formulació que no sigui interpretable i amb garanties d'execució'. De tota manera, el número u d'ApC ha assegurat que 'Andorra no s'enfonsarà pel fet que no s'aprovi el pressupost i s'hagi de governar amb dotzaves parts', tenint en compte que el pressupost del 2009 ha funcionat amb unes previsions molt optimistes d'ingressos i unes capacitats d'inversió molt condicionades per les decisions preses anteriorment.

En referència al pressupost, el líder d'ApC ha dit que en aquests moments no poden entrar en valoracions perquè estan fent un estudi en profunditat del projecte de llei, però ha recordat que 'és molt complicat de considerar' tenint en compte el dèficit de 77 milions d'euros que, sumats als retards de pagament d'obra pública executada, faran acabar l'any amb un deute públic d'entre 150 i 200 milions d'euros. Nomen també ha dit que 'hem demostrat que no ens hem equivocat gaire en els nostres càlculs', i que amb el model de fiscalitat que proposa l'executiu, 'no només es duplicarà la pressió fiscal, sinó que probablement també farà disminuir el PIB'.

A més, Eusebi Nomen ha tornat a lamentar que el Govern no apliqui mesures a curt termini per reactivar l'economia, i s'ha mostrat decebut pel fet que el PS digués en el seu moment que tenia solucions, i ara 'l'únic que ens diuen és que ens cal acceptar una realitat adversa i que no s'hi pot fer res perquè ve del passat'.

D'altra banda, Nomen ha donat per tancat el debat sobre la possible retroactivitat dels acords d'intercanvi d'informació fiscal que està signant el Govern, tot i que ha lamentat que els últims, amb Argentina i Bèlgica, també segueixen el model del de França. Finalment, el president d'Andorra pel Canvi ha reiterat que no hi ha cap fractura a la plataforma, i que la divergència d'opinions que hi ha hagut 'no ha fet més que reforçar-nos'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte