Diari digital d'Andorra Bondia

ApC esmena a la totalitat el projecte de llei de l’impost sobre societats


Escrit per: 
Redacció


El grup parlamentari d’Andorra pel Canvi ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei de l’impost sobre la renda de les activitats econòmiques i una altra esmena a la totalitat al projecte de llei de l’impost sobre societats.

El seu president, Eusebi Nomen, ha explicat que han entrat aquestes esmenes perquè consideren que amb el 10% d’aquests dos impostos, sumat a l’anunciat IVA del 5,5%, “es doblaria la pressió fiscal d’Andorra”.
A més, Nomen troba que no es poden considerar aquests textos fins que no estigui clara la voluntat que té el Govern socialdemòcrata amb relació a l’IVA i, sobretot, fins que no s’hagin fet els càlculs “de quin serà l’impacte en l’activitat econòmica i en la qualitat de vida dels ciutadans”.
D’altra banda, el grup està treballant per presentar de manera imminent esmenes sobre l’articulat del projecte de llei de l’impost sobre la renda dels no residents.
En aquest sentit, Nomen ha destacat que és un impost que s’ha d’instaurar al més aviat possible perquè pot ser un factor de dinamització de l’economia, perquè pot ajudar a evitar l’intrusisme i perquè els països veïns tinguin una actitud favorable per signar amb Andorra convenis per evitar la doble imposició.
Tot i això, Andorra pel Canvi considera que en un principi el tipus hauria de ser més elevat que el 10% proposat per l’executiu, per equiparar-se amb els que tenen Espanya (24%) o França (25%), i rebaixar-lo al 10% un cop es negociïn els convenis per evitar la doble imposició.

Negociació amb el PS
D’altra banda, els representants dels grups parlamentaris Socialdemòcrata i Andorra pel Canvi van reunir-se de nou dimarts al vespre per seguir negociant els termes del pacte de legislatura. De la mateixa manera que en les reunions que s’han realitzat durant les últimes setmanes, Eusebi Nomen, Josep Maria Bringué i Óscar Encuentra, per part d’ApC, i Jordi Font, Bibiana Rosa i Francesc Rodríguez, per la banda socialdemòcrata, van seguir buscant punts de convergència per poder assegurar l’estabilitat del mandat. No obstant això, les dues parts van mantenir el pacte de silenci acordat fins que s’arribi a un consens definitiu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte