Diari digital d'Andorra Bondia

ApC esmena sis projectes més de crèdit extraordinari a càrrec de nou endeutament


Escrit per: 
Agències


Tal i com ja va advertir aquest dijous al ple del Consell General, Andorra pel Canvi ha presentat esmenes a la totalitat a cinc projectes de crèdit extraordinari, que es motiven per la no aprovació del pressupost i que van a càrrec de nou endeutament.

Nomen ha assegurat que la presentació d'aquestes esmenes 'no vol dir que estiguem en contra del que es vol fer', sinó que és una manera de demanar al Govern 'que presenti bé els projectes'. A més, tal i com ja va advertir, 'el que són despeses corrents no n'acceptarem ni una més amb increment de deute'. Així, proposa que 'en comptes de gastar en projectes liberals dins del pressupost del 2009 prorrogat, que es dediqui a una altra cosa', és a dir, que els projectes siguin per transferència de crèdit i no deute. En aquest punt, Nomen ha assegurat que 'això ho entenem perfectament i serem flexibles, però nou endeutament no en deixarem passar ni un més'.

En aquest sentit, el líder d'ApC ha recordat que 'la feina de l'Executiu és executar, i executar és prioritzar i decidir quins projectes volem que passin per davant dels altres dins els límits', ja que 'els recursos de l'Estat són limitats'. Parlant d'aquest aspecte, Nomen ha demanat que 'no m'ho facis decidir a mi', i ha assegurat que si el Govern fos de coalició o de concertació, 'seria diferent, però no és el cas'. 'Jaume Bartumeu ha volgut governar sol, doncs ell sol ha decidir quina despesa es fa i quina es deixa de fer'.

Les esmenes a la totalitat presentades són als projectes de llei de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit per finançar despeses diverses del Departament de Duana, de suplement de crèdit per finançar les despeses derivades de l'assistència lletrada gratuïta en torn d'ofici davant de l'autoritat judicial, de crèdit extraordinari per finançar la restauració dels béns arqueològics de metall de la zona arqueològica de la Roureda de la Margineda, de crèdit extraordinari per finançar despeses corrents diverses de la Secretaria d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat i de crèdit extraordinari per finançar les despeses derivades de l'execució de diversos projectes clau de desenvolupament de les infraestructures i dels serveis del Servei de Telecomunicacions d'Andorra. La reserva d'esmena és al projecte de llei de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit per finançar les despeses derivades del Pla d'acció per a la millora i la reactivació del comerç.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte