Diari digital d'Andorra Bondia

ApC fa arribar a Bartumeu les línies mestres per al pacte


Escrit per: 
Redacció


El president del grup parlamentari d’ApC, Eusebi Nomen, va enviar ahir una carta al cap de Govern en resposta a la seva invitació a mantenir una trobada de treball el dia 20 per presentar una proposta d’acord polític.

 En aquest sentit, Nomen va confirmar l’assistència a la trobada i es va mostrar  satisfet que “finalment es tiri endavant una iniciativa de consens”. En aquest sentit, han adjuntat a aquesta carta un annex amb les línies mestres que des d’ApC entenen que “com a mínim han de quedar definides en el document de base que ha de presentar el Govern”. 
ApC va reiterar que aquest document de base és “imprescindible” per poder treballar en qualsevol forma d’acord. I per això, Andorra pel Canvi ha manifestat que queda a l’espera de rebre aquest programa de govern el dia 20 de gener, però ha afegit que si l’executiu ja el té fet confien que els el farà arribar al més aviat possible.
D’altra banda, ahir a darrera hora Nomen va manifestar el seu desacord amb les declaracions tant del Govern com de l’ABA en què asseguren que l’acord d’intercanvi d’informació fiscal signat ahir amb Espanya no serà retroactiu. Segons Nomen, l’acord presenta “un problema d’interpretació quant a la retroactivitat”, ja que queda clar que no s’aplica quan són casos civils, però, en canvi, sí que permet demanar informació sense cap límit en els casos penals.
El president d’ApC també va lamentar que el cap de Govern no consensués el text amb els grups parlamentaris per assegurar-se un suport mínim parlamentari a l’hora de ratificar els acords.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte