Diari digital d'Andorra Bondia

ApC i els Verds proposen fer un segon debat nacional el 31 de març o l'1 d'abril


Escrit per: 
Agències

Andorra Televisió i els representants de les candidatures nacionals han acordat celebrar un primer debat electoral entre els candidats a cap de Govern el dia 20 de març, i ApC i els Verds han proposat fer-ne un segon al final de la campanya, que podria celebrar-se el 31 de març o l'1 d'abril.

Des d'Andorra pel Canvi, Peggy Cerqueda ha explicat a l'ANA que si només es feia un debat a l'inici, les candidatures que no tenen representació parroquial quedaven en inferioritat de condicions perquè no podrien fer front a qualsevol comentari que pogués sortir en els debats territorials. Des dels Verds, Antònia Escoda ha afegit que el debat ha de ser una culminació d'una campanya, i que si es fa només al començament no hi haurà debat perquè ningú coneixerà els programes. Des de Demòcrates per Andorra s'han mostrat d'acord en fer els dos debats sempre i quan hi hagin els quatre candidats. Des del Partit Socialdemòcrata hi ha predisposició per fer el segon debat i s'ha indicat que la data i el format s'acabarà de fixar dilluns vinent.

La número tres d'Andorra pel Canvi, Peggy Cerqueda, ha indicat que un sol debat a l'inici perjudica les formacions que no tenen llistes parroquials. A més, creuen que si es fa el primer dia 'poc es pot comentar de com ha evolucionat la campanya i quines són les propostes de cadascun'. Per aquest motiu, han demanat o bé modificar la data del debat o celebrar un segon debat. Segons Cerqueda, RTVASA ha dit que si ho demanaven tots els partits hi hauria possibilitat de fer-lo, i l'únic que ha quedat pendent és que el Partit Socialdemòcrata fixi el dia 'perquè és la formació que té més problemes per fer el segon debat'. A més, s'ha pres la premissa que el segon debat no interfereixi els debats territorials, per la qual cosa només es podria celebrar o el 31 de març o l'1 d'abril.

De la seva banda, la número dos dels Verds, Antònia Escoda, ha explicat que des de la seva formació s'han quedat 'perplexos' de com s'està portant la qüestió dels debats televisius. Escoda no accepta que el motiu per fer només un debat al principi, 'a diferència del que s'ha fet tota la vida' sigui per l'inici del vot judicial, i ha lamentat que el 20 de març 'de debat poc' perquè ningú coneixerà els programes dels altres, i serà un format només informatiu.

A través d'un comunicat, RTVASA ha informat que el debat nacional, amb els quatre caps de llista, s'emetrà per ATV i RNA el diumenge 20 d'abril, a les 21.25 hores (després de l'Informatiu Vespre i dels espais gratuïts de propaganda electoral), i es repetirà per ATV el dilluns 21, a les 12.05 hores. També es publicarà al portal www.rtva.ad.

Els debats parroquials s'emetran per RNA i ATV després de l'Informatiu Vespre i dels espais gratuïts de propaganda electoral (21.40 hores). Els debats es reemetran l'endemà a les 12.55 hores. El sorteig efectuat davant de notari ha establert que l'ordre dels debats territorials serà el següent: Ordino, el 21 de març; Canillo, el 22 de març; Encamp, el 23 de març; Escaldes-Engordany, el 24 de març; Andorra la Vella, el 28 de març; Sant Julià de Lòria, el 29 de març; i la Massana, el 30 de març.

Pel que fa a les entrevistes amb els candidats a cap de Govern, el sorteig a establert que la primera serà a la candidata dels Verds, Isabel Lozano, el 21 de març. L'endemà, 22 de març, serà el torn del candidat de Demòcrates per Andorra, Toni Martí. La tercera entrevista, el 23 de març, tindrà com a protagonista el candidat d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen. I finalment, el 24 de març, tancarà la ronda d'entrevistes el candidat del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu. Les entrevistes s'emetran en acabar els debats territorials, a les 22.30 hores, i es reemetran l'endemà a les 14.30 hores. Tant els debats com les entrevistes es publicaran al portal www.rtva.ad en les hores immediates a la seva emissió.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte