Diari digital d'Andorra Bondia

ApC manté tres reserves d'esmena al projecte de llei de signatura electrònica


Escrit per: 
Agències


Tot i haver superat en la comissió d'Interior les esmenes relatives a la protecció de dades gràcies a l'informe de l'APDA que donava la raó a Andorra pel Canvi sobre la vulneració de la Llei,ApC manté tres reserves d'esmena al projecte de llei de signatura electrònica.

De les tres, la més destacada és la que fa referència a la competència d'entitats estrangeres de prestadors de serveis per fer les acreditacions de les signatures digitals. Per aquest motiu proposa una modificació de l'article 29 emmarcat en el capítol sisè, de tal manera que ApC considera que 'l’acreditació dels prestadors de serveis de certificació no serà necessària per reconèixer l’eficàcia jurídica d’una signatura electrònica'. El president suplent del grup parlamentari, Josep Maria Bringué, ho justifica dient que aquest text 'és habitual en les legislacions europees' i, al seu parer, el redactat original del projecte de llei 'tenia per efecte buidar de contingut la present Llei, ja que donada les característiques d’Andorra la realitat seria que simplement vindrien a Andorra les entitats estrangeres amb les que no poden competir les nacional'.

A banda d'aquesta reserva d'esmena, ApC també vol que sigui la llei que regula els establiments permanents a Andorra la que disposi 'el cas específic dels establiments permanents amb activitat en la prestació de serveis de certificació' i no pas que sigui aquest projecte de llei qui ho reguli (apartat 2 de l'article 1). Finalment la darrera de les reserves d'esmena és a l'article 4 del projecte de llei, però fa referència igualment a l'article 3: ApC creu que la signatura electrònica qualificada o reconeguda (art. 4) compleix els mateixos requisits que els de la signatura electrònica avançada (art. 3).

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic