Diari digital d'Andorra Bondia

ApC pregunta sobre el nomenament d’Alexandre Cucurella com a funcionari


Escrit per: 
Redacció

 

El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, ha entrat aquest dimecres a Sindicatura una sol·licitud d’informació a l’executiu en relació amb el nomenament d’Alexandre Cucurella, que actualment desenvolupa les tasques de secretari general del Govern, com a funcionari.

Des de la formació es demana la documentació necessària per “esbrinar com es pot produir el nomenament d’un funcionari que actualment és membre del Govern mentre està en excedència”. En aquest sentit, en la nota feta pública ahir ApC recorda que Cucurella “fa uns catorze mesos que està d’excedència com a funcionari en període de prova”.
Així mateix, des d’Andorra pel Canvi es qualifica aquest nomenament d’“estrany” i s’assegura que “es reobre el debat que els socialdemòcrates van obrir al seu moment davant de la consideració de funcionaris dels membres del Govern de l’era liberal Meritxell Mateu i Juli Minoves”.
Des del grup parlamentari, i a l’espera de rebre la informació sol·licitada en aquesta demanda, s’explica que tot sembla indicar que Cucurella “va entrar a l’administració com a funcionari en període de prova, sense edicte, durant el Govern d’Albert Pintat” i que, en principi, “tècnicament” no seria possible que “Cucurella pugui finalitzar el seu període de prova l’agost del 2010”.
Davant d’això, des d’Andorra pel Canvi es manté que “semblaria que el senyor Cucurella és en tot cas un funcionari en període de prova de nou ingrés que no ha exhaurit el termini de dotze mesos de prova, ja que havia sol·licitat una excedència amb reserva de plaça”. I en aquest sentit, la formació interpreta que mentre es compleixen els mesos de prova i es demana una excedència, “el període de prova queda en suspens i s’ha d’acabar quan es retorna a l’antic lloc de treball”.
Així mateix, la sol·licitud d’informació entrada a Sindicatura també té per objecte obtenir la documentació que acrediti que Cucurella va ser contractat com a funcionari en període de prova després d’haver superat un edicte, “tal com marca la llei”.

El Govern es reunirà amb ApC per parlar del pressupost del 2011

El Govern té previst reunir-se la setmana que ve amb els membres del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC) per analitzar un possible suport als comptes del 2011. El consell de ministres ha analitzat el projecte de pressupost i aquest divendres es tornarà a reunir per valorar les darreres xifres. El cap de setmana, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, s’adreçarà a ApC per organitzar la trobada i també oferirà al grup parlamentari socialdemòcrata unes xifres globals aproximades. La voluntat de l’executiu és tractar aquesta qüestió al més aviat possible amb el grup centrista. La trobada es faria entre els tres parlamentaris d’ApC i el cap de Govern, que anirà acompanyat d’algun altre ministre, tot i que no ha especificat quin.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte