Diari digital d'Andorra Bondia

ApC presenta 23 reserves d'esmena al Projecte de llei d'intercanvi d'informació que es debatrà dilluns


Escrit per: 
Agències

 

El Projecte de llei qualificada d'intercanvi d'informació fiscal es debatrà en una sessió ordinària del Consell General, prevista per aquest proper dilluns, 7 de setembre, a les quatre de la tarda.

Així ho ha comunicat Sindicatura aquest divendres. Juntament amb l'examen i aprovació, si escau, del projecte de llei, els consellers generals també examinaran i aprovaran, si escau, la Proposta d'acord relativa a què el Govern inclogui en els tractats internacionals sobre intercanvi d'informació una clàusula per evitar la doble imposició. La sessió ordinària també servirà per conèixer l'informe de la Comissió Permanent sobre els afers tractats fora del període de sessions.

El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi ha presentat 23 reserves d'esmena al Projecte de llei qualificada d'intercanvi d'informació, que seran debatudes en la sessió del Consell General prevista per aquest proper dilluns a les quatre de la tarda. El grup parlamentari d'ApC considera que el projecte de llei presenta diversos problemes com que no crea l'estructura necessària per gestionar l'intercanvi d'informació fiscal de forma eficient i rigorosa.

Una part de les reserves d'esmena va encaminada a definir les garanties processals quan es produeixi una petició d'intercanvi d'informació. En aquest sentit, ApC proposa que el ministeri de Finances intercanviï la informació sol·licitada, prèvia admissió del Batlle, i sempre tenint en compte que la jurisdicció que ho sol·licita tingui un acord d'intercanvi signat amb Andorra. Aleshores, és la Batllia qui ha d'examinar si la petició reuneix les condicions d'admissió establertes en el corresponent conveni entre els dos estats. Així, per ApC, únicament s'haurien d'admetre sol·licituds d'informació sobre la base d'allò disposat en el conveni signat amb la jurisdicció que sol·licita la informació. D'altra banda, una de les reserves d'esmena presentada per ApC va encaminada a suprimir la disposició addicional que parla sobre el paper de l'INAF, a qui el text de Govern li atorga la potestat de negociar acords amb bancs centrals i autoritats de supervisió financera d’altres països amb la finalitat d’establir un marc per a una adequada supervisió de les entitats operatives del sistema financer.

Esmenes dels socialdemòcrates
En el Consell General del proper dilluns 7 de setembre, els parlamentaris hauran de debatre i aprovar, si és el cas, la proposta d'acord relativa a què el Govern inclogui en els tractats internacionals sobre intercanvi d'informació una clàusula per evitar la doble imposició, una proposta d'acord presentada pel grup reformista.
 
El grup parlamentari socialdemòcrata ha esmenat la proposta d'acord presentada pel grup reformista relativa a què el Govern inclogui en els tractats internacionals sobre intercanvi d'informació una clàusula per evitar la doble imposició, una vegada el marc fiscal andorrà hagi quedat definit. Aquesta havia estat una demanda feta per Joan Gabriel des del primer dia en què Bartumeu va comparèixer davant del Consell General per explicar l'estat de les negociacions en aquesta matèria, per d'aquesta manera agilitar el procés de negociacions dels diferents acords. L'esmena dels socialdemòcrates va en la línia d'ampliar les fórmules de compromís a negociar convenis de doble imposició per part dels estats signataris en els tractats sobre intercanvi d'informació. Així, l'esmena no només parla de 'clàusula' sinó també d'un 'protocol o un addendum'.

Al mateix temps, els socialdemòcrates hi afegeixen tot un altre paràgraf que preveu una negativa a la inclusió d'aquesta 'clàusula, protocol o addendum' per part dels estats signataris. Si es donés aquest cas, el Govern estaria obligat per la proposta d'acord a què obtingui 'mitjançant la figura alternativa que escaigui, el compromís de negociar i concloure amb el Principat d'Andorra' convenis per evitar la doble imposició, una vegada el marc fiscal ja hagi quedat definit.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte