Diari digital d'Andorra Bondia

ApC sol·licita a Sindicatura que revisi l’admissió a tràmit del pressupost


Escrit per: 
Agències

El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, va entrar ahir a Sindicatura una sol·licitud de revisió de l’admissió a tràmit del projecte de llei del pressupost 2011, en considerar que no s’ha solucionat els problemes de forma.

El grup argumenta que si la documentació presentada pel Govern no complia els requisits que marca la Llei general de les finances públiques, ara el complement d’informació que hi ha afegit Govern, lluny de solucionar-ho, hi introdueix importants problemes de fons.
En aquest aspecte, Nomen pensa que el complement d’informació és “un artifici improvisat de forma precipitada que conté uns imports incompatibles i mancats de fonament”. Segons el president del grup, aquest fet es pot constatar, per exemple, en l’apartat dedicat a les despeses financeres, ja que la memòria explicativa del pressupost apunta que s’incrementaran un 24,14%, i, segons el complement d’informació, disminuirien en un 28,11%. De la mateixa manera, el complement d’informació detalla que el dèficit de l’any 2010 serà de 104,66 milions d’euros, mentre que la setmana passada el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va comunicar que seria de poc més de 70.
Així, Nomen va afirmar  ahir que “seria temerari” que el Consell General acceptés un projecte de pressupost 2011 fet al marge de les disposicions legals i “amb aquest grau d’arbitrarietat”.
D’altra banda, Nomen va entrar una altra sol·licitud a la Sindicatura per conèixer el nivell d’execució actual de cadascun dels moviments de crèdit d’aquest any, és a dir, dels crèdits extraordinaris i suplements de crèdit objecte dels corresponents projectes de llei aprovats al llarg del 2010.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

L'unic que hi toca...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte