Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament va aprovar ahir la convocatòria de subvencions.
L’Ajuntament va aprovar ahir la convocatòria de subvencions.

Aprovada la convocatòria d’ajudes per a la promoció del municipi


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi respecte a l’any 2018. Les sol·licituds per poder accedir a aquests ajuts s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’1 al 28 de febrer d’enguany. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, considera que “és molt important mantenir aquests ajuts perquè donen una petita empenta a les persones que aposten per la nostra ciutat i que volen muntar-hi un negoci o millorar el que ja regenten”.

Aquests ajuts s’adrecen a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s’instal·lin al centre històric. En aquest sentit, Mireia Font afegeix que “també poden optar a aquestes subvencions els establiments que vulguin millorar i modernitzar-se, i apostin per fer inversions, com per exemple, pel que fa a eficiència energètica”. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica recorda que “per complementar aquesta línia d’ajuts i seguir apostant pel foment de l’emprenedoria, pròximament s’obriran des d’aquest Ajuntament els ajuts per a la promoció de l’ocupació autònoma”. 

Les bases d’aquests ajuts estipulen com a requisits que poden sol·licitar-los totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior als 100 metres quadrats i que s’hagin instal·lat o modernitzat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant, l’any 2018. Els ajuts contemplen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball, la creació d’un producte o servei  innovador, com a requisits més importants.

165 mil euros en set anys
El programa de subvencions per a la promoció del municipi de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat els darrers set anys un total de 164.593,39 euros, concretament 130 ajuts.

D’aquestes 130 subvencions atorgades a establiments comercials i de serveis entre l’any 2012 i l’any 2018, 70 han estat concedides per implantació; 36 per fer reformes, ampliacions o millores, mentre que 26 s’han atorgat a joves menors de 35 anys. 
Val a dir també que en aquestes darreres set convocatòries també s’han lliurat 8 ajuts a establiments d’especial interès; 5 a persones majors de 55 anys; i 3 ajuts per traspàs.

aprovada
convocatòria
ajudes
promoció
municipi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte