Diari digital d'Andorra Bondia
 Els consellers generals liberals van visitar ahir les ubicacions alternatives que proposa la plataforma Aldosa Veïns.
Els consellers generals liberals van visitar ahir les ubicacions alternatives que proposa la plataforma Aldosa Veïns.

Aprovada l’esmena de 200.000 € per soterrar l’ETR de la Gonarda


Escrit per: 
Redacció/Foto: LdA

La comissió legislativa de Finances i Pressupost va aprovar per unanimitat l’esmena als comptes del 2018 presentada per UL+Independents de la Massana per soterrar l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda. L’esmena proposava destinar al projecte 200.000 euros més. Aquest import ha de permetre, a banda de soterrar l’ETR, plantar més arbres a la zona i disminuir l’impacte visual, mediambiental i sobre la salut dels habitants del bosc de la Gonarda de l’Aldosa.
Els consellers generals massanencs ja havien exposat als veïns de la zona que la decisió de dotar la instal·lació de més pressupost es va prendre davant la negativa constant del Govern a estudiar altres terrenys alternatius als elegits per construir-hi l’ETR i tenint en compte, també, que els informes són favorables, segons diu l’executiu. Així, el conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit va exposar que amb l’augment de dotació es pretén minimitzar l’impacte visual i mediambiental de l’estació transformadora i també garantir “la inexistència d’emissions electromagnètiques per als veïns”.
Per altra banda, el grup parlamentari liberal va anunciar ahir que donarà suport tant a aquesta esmena presentada per UL+Independents de la Massana com a la dels consellers generals socialdemòcrates, que preveu suprimir la partida per a l’ETR i analitzar la viabilitat d’altres emplaçaments alternatius. De fet, la presidenta suplent del grup parlamentari liberal, Judith Pallarés, va lamentar ahir que “ni el Govern ni tampoc el grup parlamentari demòcrata hagin tingut la voluntat de parlar amb els veïns per avaluar les opcions que proposen”. Pallarés considera que “caldria com a mínim estudiar la viabilitat de les altres ubicacions proposades” per minimitzar l’afectació de la instal·lació sobre l’entorn. La parlamentària va fer aquestes declaracions durant la visita que va realitzar amb els consellers generals liberals Jordi Gallardo i Ferran Costa als terrenys que la plataforma Aldosa Veïns planteja com a alternatius. 
Pallarés va anunciar que “esperem poder debatre sobre l’ETR prevista al bosc de la Gonarda en el si de la comissió de Finances i poder fer les nostres aportacions després de la visita” que va tenir lloc ahir acompanyats pels membres de la plataforma veïnal.

 

esmena
soterrar
ETR
Gonarda
200.000 €

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte