Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de comú d’Encamp que va tenir lloc ahir a la tarda.
Un moment de la sessió de comú d’Encamp que va tenir lloc ahir a la tarda.

Aprovada una normativa que regula les terrasses en espais públics


Escrit per: 
Agències

A partir de demà les noves terrasses que s’instal·lin a la parròquia d’Encamp no podran fer ús de mobiliari amb publicitat. El consell de Comú va aprovar ahir la nova normativa respecte a l’ús de terrasses a l’espai públic. L’objectiu, segons el cònsol major, Jordi Torres, és “ordenar i harmonitzar criteris estètics” i mantenir una homogeneïtat als carrers. Els locals que ja tinguin terrasses en funcionament disposaran d’un termini per poder-les adaptar a la nova normativa. També va aprovar la construcció d’un parc infantil a la zona del Tirader, a la part alta del poble d’Encamp, gràcies al conveni urbanístic signat amb els propietaris del terreny. “Per part de la propietat s’eixamplarà el terreny, es farà la voravia corresponent i s’eixamplarà el camí d’accés al Funicamp”, va afirmar Torres. Amb el 10% de cessió de terreny, el Comú ubicarà la zona de jocs, que s’instal·larà entre maig i juny. El cost és d’uns 200.000 euros, dels quals el Comú assumirà el 52% i la propietat el 48% restant. A més, va donar llum verd a la subhasta d’un terreny al carrer de la Solana al Pas de la Casa. El preu de sortida serà de 180.000 euros.

Pressupost amb superàvit
Amb 1,1 milions de superàvit i un 61,1% d’endeutament, el Comú d’Encamp va liquidar el pressupost del 2018. “Hem aconseguit equilibrar els ingressos amb les despeses corrents”, va explicar el cònsol, que veu com “estem millorant de manera considerable els ingressos i continuem amb una despesa prudent i controlada”. Els pressupostos es van aprovar per majoria, amb els vots favorables de Liberals d’Andorra+Independents i de PS+Independents. Quant a les inversions, s’han deixat de banda 3,3 milions d’euros, destinats a les obres d’aïllament de la nova escola bressol del Pas de la Casa, i que corresponen a partides pressupostades però que no ha donat temps d’encabir en els pressupostos del 2018. El romanent de tresoreria suma 4,2 milions d’euros.

Pla d’urbanisme
Havia de durar un any, però ja va camí de tres. El consell de Comú va aprovar una partida extraordinària de 60.000 euros per a aquest  pla. La votació va comptar amb l’abstenció dels dos partits de l’oposició, que creuen que es podria haver previst la partida des d’un principi. El conseller d’Obres i Urbanisme, Jordi Rich, va afirmar que no es podia preveure perquè els veïns han demanat més informes de riscos, que comporten més costos, i va destacar que, encara que no hi ha un temps marcat per finalitzar el pla d’urbanisme, la intenció és fer-ho com més aviat millor. El cònsol també va manifestar la intenció de relacionar el pla d’urbanisme amb el pla director de dinamització econòmica. La comissió del pla de dinamització es va constituir fa quinze dies i farà la primera reunió en dues setmanes.

Servei de Llançadora
Les obres a les avingudes principals d’Encamp han afectat les línies de transport públic, que s’han de desviar per la CG-2, deixant de passar pel centre. Per continuar tenint connectades la part alta i la part baixa del poble, ara els veïns poden fer ús del Funibus fins que acabi la temporada d’esquí i després es contractarà una llançadora. Per fer front al servei es va aprovar un crèdit extraordinari de 130.000 euros. La votació va comptar amb l’abstenció de L’A+Independents.

Conveni dels orris
El cònsol va avançar que aquest any entrarà en funcionament l’itinerari dels orris. Pròximament s’aprovarà i se signarà el conveni entre el Comú i el ministeri de Cultura per investigar i fomentar la ruta dels orris.

D’acord i l’entrada sud
Torres es va referir a les declaracions de d’Acord respecte a les peces de formigó que durant les obres s’han col·locat a l’entrada de la parròquia. “No li veig fonament a aquesta crítica”, va dir, i va defensar que s’han situat de manera provisional per protegir els treballadors que fan les obres. 

aprovada
normativa
regula
terrasses
espais
públics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte