Diari digital d'Andorra Bondia
Aprovat el pla d’inversions de la Seu per al 2017, que ascendeix a 2,7 milions
Aprovat el pla d’inversions de la Seu per al 2017, que ascendeix a 2,7 milions

Aprovat el pla d’inversions de la Seu per al 2017, que ascendeix a 2,7 milions


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El ple de l’Ajuntament de la Seu va aprovar el Pla d’inversions municipal per a l’any 2017, que puja a 2.769.017,52 euros i que preveu com a principal actuació la construcció d’un nou centre logístic per concentrar-hi totes les brigades municipals a la parcel·la situada a l’avinguda Salòria, fet que permetrà construir el nou centre d’atenció primària (CAP) al magatzem que ocupen els serveis municipals als antics garatges de l’Alsina Graells, situats al carrer Bisbe Guitart. Així ho van explicar ahir l’alcalde, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, que van indicar que d’aquests prop de 2,8 milions, 800.000 euros provenen del romanent de Tresoreria del 2016 i 2 milions s’obtindran via préstec. 
El Pla d’inversions inclou prop d’una trentena de projectes “per fer avançar i millorar encara més la Seu d’Urgell”, va manifestar Batalla. Al respecte, l’alcalde va destacar, a més de la construcció d’aquest centre de serveis per a les brigades i l’enderroc del magatzem per ubicar-hi el nou CAP, l’adequació d’un solar de l’Horta del Valira per a aparcament públic, que donarà servei a l’escola Albert Vives; l’adaptació de barreres arquitectòniques; el canvi d’il·luminàries per estalviar energia i reduir CO2, que ja s’ha començat; la urbanització d’un parc caní a tocar del pont de Castellciutat; la prova de l’ADN per al control de les defecacions gossos; millores en diferents camins del municipi i el trasllat de RàdioSeu, com a iniciatives més significatives. 
Batalla va remarcar que totes les actuacions previstes en el pla “no només són bones per a la ciutat, per millorar la qualitat de vida dels urgellencs i millorar el dia a dia de la ciutat, sinó que també són bones des d’un punt de vista estratègic com és també l’atenció sanitària als nostres conciutadans”.  
Per la seva part, Fierro va explicar que abans de decidir on s’havia de construir el nou edifici de serveis per albergar totes les brigades municipals es va fer un estudi tècnic que conclou que les actuacions principals se centren al centre i l’eixample de la Seu. Per això s’ha proposat la parcel·la entre l’avinguda Salòria i el carrer de l’Orri, amb la construcció d’una planta soterrada i una planta baixa amb 2.800 m2. 
El grup municipal de Compromís x la Seu va mostrar en un comunicat la seva satisfacció pel fet que en el passat ple municipal s’aprovés la seva proposta de sol·licitar a la Generalitat una línia d’ajuts econòmics per als desplaçaments sanitaris des del Pirineu a altres hospitals de Lleida o Barcelona. 
Per la seva banda, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va puntualitzar també en un comunicat que va decidir donar suport al pla d’inversions en considerar la majoria d’actuacions d’importància per al municipi i en no creure en la voluntat de paralitzar i bloquejar l’activitat de la ciutat. 

pla
inversions
Seu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte