Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, va presentar ahir el reglament de l'Observatori de la Igualtat.
El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, va presentar ahir el reglament de l'Observatori de la Igualtat.

Aprovat el reglament de creació de l’Observatori de la Igualtat


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El consell de ministres va  aprovar ahir el reglament per a la creació de l’Observatori de la Igualtat. La proposta, que sorgeix de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana encapçalada per Marc Pons, té com a objectiu implementar un organisme al Principat que s’encarregui de la recopilació i anàlisi de totes les dades existents sobre la igualtat i no-discriminació incloent-hi la perspectiva comparada. Aquest recull garantirà la coordinació entre les diferents administracions públiques i privades del país, així com una millor presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques.
El reglament determina que l’Observatori estarà format per un ple, una junta executiva i les  comissions de dones, gent gran, persones amb discapacitat, infància, adolescència i joventut, persones LGTBIQ+ i persones nouvingudes. En aquestes comissions hi podran participar totes les entitats socials necessàries per aportar suggeriments, opinions i propostes al ple de l’Observatori. El document també preveu que el ple estigui integrat pel cap de Govern; el titular d’Afers Socials; el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana; el titular de Presidència, Economia i Empresa; un representant dels comuns; el responsable de l’Institut d’Estudis Andorrans; el raonador del ciutadà; el director del departament d’Estadística; el director  de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i la cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat. Aquest ple es reunirà dues vegades l’any amb caràcter ordinari.
Els recursos destinats a l’Observatori de la Igualtat han de tenir per objectiu l’anàlisi, el tractament i la realització d’estudis, entre altres, de la situació de dones i col·lectius amb risc de vulnerabilitat en relació als diferents àmbits de la vida. Per això, l’òrgan podrà elaborar un pla anual i una memòria anual de les accions desenvolupades i fer-ne difusió.  

 

aprovat
reglament
creació
l'Observatori de la Igualtat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte