Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de l’entrada al Servei d’Immigració.
Vista de l’entrada al Servei d’Immigració.

Aprovat el reglament per evitar sous baixos en les subcontractacions


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El consell de ministres ha aprovat avui la modificació del reglament del Servei d’Immigració que inclou el mecanisme que ha previst el Govern perquè els sous dels treballadors subcontractats a l’estranger siguin homologables als dels empleats del Principat.

Així, tal com va anunciar la setmana passada el ministre portaveu, Eric Jover, la normativa estipula que els treballadors desplaçats d’empreses estrangeres per compte d’empreses andorranes que prestin servei al país han de tenir com a mínim les mateixes condicions laborals que les dels treballadors nouvinguts per treballar a empreses andorranes. D’aquesta manera s’incrementa l’exigència de la documentació requerida i se sol·licitarà el contracte amb les condicions de treball d’aquestes persones.

El consell de ministres també ha aprovat un nou article per a la Llei qualificada d’immigració amb relació a la integració de l’estranger titular d’un permís de residència i treball. El Govern preveu la creació d’un comitè que avaluarà el nivell d’integració de la persona al país, de manera que pugui accedir a un permís de residència d’una vigència immediatament superior a la que li correspondria si supera una prova de coneixements.

Finalment, es modifica l’articulat en relació amb l’acreditació de mitjans econòmics dels sol·licitants d’autoritzacions d’immigració per estudis amb la finalitat de clarificar i especificar la normativa.

immigració
subcontractacions

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Com sempre li veuen les orelles al llop i es treuen una llei de la màniga... s'ha de dir que podrien fer actuacions de màgia aquestos

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte