Diari digital d'Andorra Bondia
Sessió del consell del comú de la Massana, ahir al matí.
Sessió del consell del comú de la Massana, ahir al matí.

Aprovat un pressupost de 14,1 milions, un 6,3% més que el 2018


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú La Massana

Gairebé un milió d’euros invertirà el comú de la Massana a millorar els parcs, jardins i àrees verdes de la parròquia. Bona part aniran destinats a la segona fase de la reforma integral del Prat del Colat però també hi ha altres intervencions, com la millora del parc d’Arinsal. També hi ha una partida molt important, de 737 mil euros, destinada als treballs de separació d’aigües residuals i pluvials i també per al manteniment dels col·lectors. La millora de vies urbanes, les aplicacions informàtiques, el cadastre comunal i l’acondicionament de contenidors, berenadors i altres equipaments de la via pública són altres apartats prioritaris del pressupost del comú de la Massana per a l’exercici 2019, que es va aprovar ahir per unanimitat i que ascendeix a 14.118.973 euros, un 6,35% més que el pressupost del 2018.

Justament, del pressupost de despeses, l’apartat d’inversions és el que més creix, amb un 25,1% d’increment. La inversió inicial se situa en els 3,1 milions d’euros però en aquests moments el comú de la Massana compta amb un important excedent de Tresoreria –que en la liquidació provisional de l’actual exercici ja se situa en els 7,5 milions– que  “ens permetrà destinar uns 5,2 milions d’euros a inversions per millorar la qualitat de vida a la parròquia”, va assegurar el cònsol major i president de la comissió de Finances, David Baró.

Cal remarcar que es preveu una nova recompra de participacions preferents, de nou per valor d’1,5 milions d’euros. Pel que fa a les despeses corrents, ascendeixen a 8,7 milions d’euros (8,5 en l’exercici anterior). S’han aplicat mesures de contenció i l’increment del 2,4% respecte al 2018 és degut a l’IPC i a nous projectes com el de la signatura digital.

Pel que fa a l’endeutament consolidat (comú més EMAP), es preveu tancar l’exercici amb 11,6 milions (un 80,6% del límit màxim d’endeutament, que és del 200%).

Coincidint amb l’exposició del darrer pressupost que elabora l’actual majoria comunal, el cònsol major va voler posar en relleu que “en set exercicis haurem aconseguit rebaixar el deute en 21,2 milions d’euros, cosa que és molt positiva per a la nostra parròquia”.  Baró va matisar que la xifra de rebaixa legal serà de 31 milions d’euros, però tenint en compte l’operació de preferents (només quedaran deu milions per cloure l’operació de recompra), la rebaixa real quedaria situada en 21,2 milions.

En la mateixa sessió també es va presentar la liquidació provisional del pressupost 2018, corresponent al tercer trimestre (a 30 de setembre), en la qual surten reflectits els 7,5 milions d’euros en tresoreria als quals es referia Baró. El resultat de la liquidació provisional és d’un superàvit de 4,3 milions d’euros. A hores d’ara, es preveu tancar l’exercici amb un superàvit de 3,5 milions.

En el consell de comú de la Massana també es van aprovar de forma provisional dos ajustaments del pla d’urbanisme parroquial, que es publicaran al BOPA i passaran per un període d’exposició pública abans de l’aprovació definitiva.

aprovat
pressupost
2018
2019

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte