Diari digital d'Andorra Bondia
Arbres eòlics a Canillo, la capital, Sant Julià i Ordino
Arbres eòlics a Canillo, la capital, Sant Julià i Ordino

Arbres eòlics a Canillo, la capital, Sant Julià i Ordino


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

A finals d’aquest mes està prevista la licitació de les obres corresponents al projecte guanyador dels darrers pressupostos participatius, els denominats arbres de vent, o instal·lacions per produir energia eòlica. Després de més d’un any de decidir el projecte guanyador, i d’uns problemes amb l’empresa que ho havia de dur a terme, finalment el ministeri d’Ordenament Territorial ha informat que ja està prevista la licitació. Serà la mateixa empresa licitadora qui farà les obres per habilitar els espais d’aquestes instal·lacions productores d’energia eòlica i també l’encarregada de subministrar els aparells. 
El que sí que s’ha avançat des d’aquest ministeri és que no hi haurà un arbre a cada parròquia, com estava plantejat inicialment. Només es col·locaran quatre arbres al vent a les parròquies de Canillo, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Ordino. 
Aquest projecte va ser presentat com el primer a introduir l’energia eòlica al país i va ser proposat per una classe de l’escola andorrana de primera ensenyança d’Andorra la Vella. Va obtenir 766 vots dels 3.532 emesos en la darrera edició dels pressupostos participatius i per tant va ser la proposta guanyadora. Un sol arbre de vent és capaç d’alimentar 15 fanals de 100 watts led, una estació de recàrrega de cotxes o el 83% del consum anual d’una casa.

arbres
eòlics
Canillo
capital
Sant Julià
Ordino

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte