Diari digital d'Andorra Bondia

Areny critica l’actitud dictatorial d’Alís i de malgastar diners en viatges inútils


Escrit per: 
Redacció

Després que l’excònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va parlar en una entrevista readiofònica sobre els motius que van portar Olga Areny a donar-se de baixa del Partit Socialdemòcrata (PS), l’exconsellera de Cultura i Social del Comú encampadà va indicar que, entre altres motius, ho va fer per l’actitud d’Alís com a cònsol.

En una carta als mitjans de comunicació, l’exmilitant del PS arriba a qualificar-lo de “dictador que no ha sabut parar certes actuacions que ell mateix veia que se li escapaven de control”.
Així, Areny deixa clar que la seva sortida del partit no es deu a cap “rebequeria” en no poder realitzar activitats que ella havia proposat, tal com va apuntar Alís. Les afirmacions de l’excònsol demostren, per Areny, que és una persona que “no escolta”i que “no ha entès res” en els últims quatre anys de treball al Comú. L’exconsellera assegura que sempre ha estat conscient que les finances no permetien programar tots els actes culturals desitjats i lamenta “la profunda indiferència i menyspreu” d’Alís per aquests esdeveniments. Una mostra d’això és que ha assistit sola al 80% dels actes.
Al mateix temps, Areny critica que s’hagin destinat diners a “viatges costosos i inútils que no han aportat res a la parròquia” mentre s’oblidava la cultura. En aquest sentit afegeix que “abans de llençar diners en vacances per a una colla de consellers, potser ens podríem haver estalviat apujar els preus de les guarderies”. Per aquest motiu va sentenciar que “em queixo de la injustícia, no de la penúria econòmica”.
En la carta també defensa la tasca que ha fet durant el seu pas pel Comú, en què assegura que ha treballat de valent, tant o més que els consellers a ple temps, al mateix temps que felicita l’actual corporació per haver-los eliminat. Per altra banda, avisa a Alís que molts electors la votaven a ella i no a l’excònsol.
Areny també assegura que va traslladar a l’exmandatari diverses vegades les crítiques de la ciutadania respecte a certes actuacions del Comú però sempre en va fer cas omís. Així, explica que Alís va canviar respecte al primer mandat (en què considera que era un líder), convertint-se en una persona tossuda i prepotent a qui estava prohibit portar la contrària o avisar de coses que no es feien bé.
Per l’exconsellera de Cultura aquesta manera de fer ha tingut la seva repercussió en les urnes, ja que, segons Areny, Encamp va votar en contra d’Alís i ara “la majoria del poble respira tranquil·la pensant que ja no està a casa comuna”.
En la carta, l’exmilitant socialdemòcrata indica que la mateixa actitud d’Alís la demostren altres membres del PS i lamenta que des de la formació no s’hagi fet cap comentari sobre el volum de baixes que s’han registrat últimament.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte