Diari digital d'Andorra Bondia

Armengol es compromet a revisar les transferències de les parròquies amb estacions


Escrit per: 
Agències / Foto: M. T.

El candidat de la Massana per Demòcrates per Andorra (DA), Daniel Armengol, ha dit aquest dissabte que, aprofitant que s'ha de modificar la Llei de competències i la Llei de finances comunals, s'han de revisar les transferències que haurien de rebre els comuns amb estacions d'esquí, ja que 'són un bé per tot Andorra, i no només per la parròquia on s'ubiquen'.

D'altra banda, aprofitant la seva participació a la festa infantil del Club Piolet a Vallnord, Armengol ha dit que s'ha de preservar la paritat dels tres sistemes educatius, evitant fer discriminacions, i que el Govern hauria de vetllar perquè els tres sistemes tinguin la mateixa qualitat a nivell d'instal·lacions. En aquest sentit, ha criticat que 'si fa dos anys que el govern francès té la inversió prevista per al nou lycée d'Encamp, el que no pot fer el Govern és fer-lo esperar'.
Daniel Armengol ha participat aquest dissabte a la festa del Club Piolet que se celebra cada any al sector Pal de Vallnord. El candidat de la Massana ha dit que cal afrontar 'com encarar el futur dels nostres fills' i que des de Demòcrates per Andorra el que faran és preservar la paritat dels tres sistemes educatius perquè tant l'escola espanyola com la francesa està perdent alumnes i això 'sap molt de greu'.
Armengol ha recordat que es va tancar l'escola espanyola d'Ordino i després la de la Massana, cosa greu perquè els nens que van començar en un sistema després es van haver d'integrar en un altre. Per aquest motiu, s'ha compromès a treballar per impulsar tots tres sistemes i a 'no fer discriminacions'. Daniel Armengol ha dit que 'no apuntes un nen a una escola amb un edifici de més de 25 anys', i per tant, creu que des del Govern s'ha de propiciar que els tres sistemes ofereixin les mateixes instal·lacions.
D'altra banda, en matèria d'estacions d'esquí, el candidat massanenc ha dit que actualment, a causa de la situació complicada, és difícil trobar inversors per privatitzar els dominis de les Valls del Nord, i ha apostat per impulsar la reactivació econòmica per afavorir l'arribada de turistes.
El candidat de DA ha lamentat que enguany hagi estat difícil fer una bona planificació perquè 'els comerços i les estacions van contractar més personal' tenint en compte les bones previsions que va fer el Govern, i 'la realitat és que a finals de febrer estem un 5% per sota a nivell d'anglesos'. A més, també s'ha referit al problema amb la companyia Pyrenair 'que també se n'ha anat en orris i encara no sabem perquè'.
Armengol s'ha mostrat favorable a escoltar les demandes de les parròquies amb estacions d'esquí, que reclamaven ajudes econòmiques al Govern tenint en compte que són motors econòmics que beneficien a tot el país. En aquest sentit, el candidat de DA ha dit que és un tema que ja es va parlar quan es va fer la Llei de fiances comunals i que finalment no va ser possible, i considera que ara s'hauria de revisar aprofitant que s'ha iniciat la modificació d'aquesta llei, així com la que regula les competències i la de transferències.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte