Diari digital d'Andorra Bondia

Armengol posa en dubte la credibilitat de Mateu a la UE


Escrit per: 
Redacció

El cap de la llista socialdemòcrata per Ordino, Franz Armengol, va posar ahir en dubte la credibilitat de la candidata ordinenca de Demòcrates per Andorra (DA), Meritxell Mateu, en relació amb les negociacions amb Europa i al “bon veïnatge amb Espanya”.

Armengol, que es va mostrar convençut que Ordino tornarà a caure de la banda socialdemòcrata tot i la concurrència de dues llistes, va criticar també el programa demòcrata, que va comparar amb una revista de moda femenina.
Davant de les prop de 120 persones que van assistir ahir a la reunió pública a l’Ordino Studios, Armengol es va preguntar si l’exministra d’Afers Exteriors i exambaixadora d’Andorra davant la Unió Europea (UE) “tornarà a denunciar Espanya a Brussel·les, com va passar amb la qüestió del sucre”. Així mateix va assegurar: “No em puc imaginar els nostres adversaris negociant” amb Europa, després de “l’extrema lentitud en les negociacions” que havien de portar al tancament de l’acord monetari.
El candidat ordinenc va carregar també contra el programa demòcrata i el va comparar amb una revista de moda femenina. “Si traiem la publicitat, els gràfics, les estadístiques i les propostes copiades del nostre programa, no hi queda res”, va afirmar Franz Armengol, que va retreure als seus rivals que quan expliquen el programa es limiten a exposar una sèrie de “banalitats, obvietats i molt poques propostes concretes”.
El segon de la llista socialdemòcrata per Ordino, Jordi Cadena, que va rebre els aplaudiments més apassionats d’un públic amb unes ganes especials de reconèixer les paraules dels candidats, va demanar al candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, que impulsi el desviament de la Massana, el patrimoni de la Casa Rossell, el centre de tecnificació i “la carretera d’Arcalís, que data dels anys 60”.
De la seva banda, Bartumeu va respondre durant el seu torn de paraula que “mirarem de resoldre no només el centre de tecnificació, sinó també el de salut”, sobre el qual va retreure a les candidates Olga Adellach i Montserrat Gil que no hi pensessin perquè “possiblement estarien ocupades amb altres parròquies”. També va mostrar la voluntat d’arreglar la carretera del Serrat a Arcalís, que segons Bartumeu fa “vergonya” i “sembla mentida que després de catorze anys no s’hi hagi fet res”.
Finalment, Cadena va carregar contra el “lobby del tabac” i va assegurar que no es descuidarà el sector agrícola i ramader perquè “sabem que és molt important per al país, no per la rendibilitat, sinó perquè és un atractiu paisatgístic i turístic”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte