Diari digital d'Andorra Bondia
Un elector dipositant el vot al consolat espanyol.
Un elector dipositant el vot al consolat espanyol.

Arrenquen al consolat les votacions per les eleccions espanyoles, amb un increment de "l'interès" dels electors


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Fins a 4.091 residents espanyols han demanat poder votar en les eleccions generals espanyoles. Tot i que es pot exercir aquest dret per correu, des d’aquest dimecres al matí també es poden dipositar les paperetes al consolat. El cònsol general d’Espanya a Andorra, Antoni Prats, ha destacat que els comicis es presenten "molt interessants perquè el moment polític és molt interessant", la qual cosa s’ha traduït en un increment "de l’interès" dels residents espanyols per participar en aquests comicis. D’aquesta manera, ha assenyalat que en les eleccions del 2016 no es van arribar als 3.000 electors, tot i que també la xifra total de possibles votants era inferior a l'actual.

Fins a 23.176 persones podien votar en aquests comicis i al final, tal com s’ha assenyalat, l’han acabat demanant 4.091 persones. Aquest dimecres al matí el degoteig de persones que acudien al consolat ha estat constant i, a més, tal com ha assenyalat Prats, ja han rebut prop de 800 vots per correu. En aquest sentit, ha recordat que aquests vots s’envien al consolat després que les persones facin el tràmit a correus. Els residents espanyols a l’estranger podran votar per correu fins al dia 27 i de manera presencial es pot fer al consolat, des d'aquest dimecres a dissabte, de les nou del matí a les vuit del vespre. Diumenge estarà obert de nou a dos quarts de tres de la tarda.

Prats ha recordat que normalment la llei electoral marca un termini ordinari de tres dies per votar, però que la junta electoral central ha decidit ampliar-lo en dos dies "per facilitar al màxim que la gent pugui votar". Això, ha recordat, ja va passar a les eleccions andaluses del desembre i també a les catalanes. 

Fins al migdia la jornada s’havia desenvolupat "força bé", segons Prats, que ha recordat que es recomana a les persones que si tenen "dubtes" no llencin cap document ni els manipulin ja que se’ls pot resoldre i els "ajudaran" quan vagin al consolat, ja que així es podran "salvar" la majoria de vots.

consolat
arrenquen
votacions
eleccions
espanyoles
increment
interès
electors

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte