Diari digital d'Andorra Bondia
AS assegura que un acord amb Europa provocarà més inseguretat a Andorra
AS assegura que un acord amb Europa provocarà més inseguretat a Andorra

AS assegura que un acord amb Europa provocarà més inseguretat a Andorra


Escrit per: 
Agències

Revert diu que no es vol donar una "sensació de por" sinó d'oportunitat

El candidat número cinc de la llista d'Andorra Sobirana, Pere Revert, ha citat aquest divendres els mitjans de comunicació a la plaça dels dos Valires, a Escaldes-Engordany, per parlar d'una de les implicacions que comporta l'acord d'associació d'Andorra amb Europa com és la lliure circulació de persones que, segons Revert, "afecta directament a la seguretat ciutadana". Que el Principat arribi a formar part de la UE pot provocar "que nosaltres, progressivament, obrim les nostres fronteres a tots els ciutadans de la Unió Europea i que no tinguem un control efectiu pel que fa a la immigració potencialment perjudicial per preservar la seguretat".

El fet d'haver escollit aquesta ubicació, just davant de l'escola andorrana, "no és casual", ja que per la zona no hi ha cap servei de policia "que estigui controlant" els infants. En aquest sentit, el candidat ha definit aquesta situació com a "una virtut", posant en relleu que "a Andorra tenim aquesta seguretat i és un privilegi". A més, ha criticat que els darrers dies "se'ns ha dit que som alarmistes i que portem un missatge que no és coherent", però des d'Andorra Sobirana es defensa que "sempre ens hem referit a documents oficials de Brussel·les que fan referència directa a l'acord d'associació". Per tant, Revert ha dit que aquest "és un punt molt sensible" on remarquen una vegada més que "la seguretat dels nostres fills és quelcom que volem preservar", i aquesta lliure circulació de persones "implica aquest risc eventual de la nostra seguretat".

D'altra banda, el company de formació d'Eusebi Nomen ha manifestat que aquesta obertura de les fronteres andorranes anirà "més enllà de les actuals quotes d'immigració" que hi ha actualment a Andorra i ha estat molt clar quan ha dit que "la seguretat dels nostres infants és innegociable i no ho puc acceptar de cap manera". Pel que fa a les argumentacions del Govern, que sempre ha indicat que la Comissió Europea defensava mantenir el sistema de quotes andorrà, Revert ha declarat que "fins que no es presentin contra-arguments oficials per escrit, la seva paraula està contradient documents oficials de Brussel·les".

Per finalitzar, el candidat ha posat en relleu que "no volem que ens qualifiquin d'alarmistes i no volem donar aquesta sensació de por", sinó que el que volem fer és "donar la sensació d'oportunitat". "Simplement diem que frenem perquè hi ha altres vies d'encaix amb Europa que no impliquen tota aquesta cessió", ha finalitzat.

AS / Andorra Sobirana / Revert / Nomen / Eleccions Generals / EG2019

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte