Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.

Atorgats 1,1 milions d’euros en el programa de crèdits tous


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern ha fet efectives ja les primeres 42 resolucions sobre les sol·licituds presentades per empreses i autònoms per accedir als ajuts del programa de crèdit i ha concedit els primers 1,1 milions d’euros en ajuts. Així ho va avançar ahir el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que va precisar que gairebé la totalitat d’aquesta quantitat correspon a despeses de funcionament, mentre que per a refinançament de préstecs  s’han concedit 71.000 euros.

El ministre, que va reiterar la voluntat de l’executiu de poder “agilitzar al màxim aquestes resolucions”, va explicar que s’han denegat 7 d’aquestes primeres 42 sol·licituds analitzades, ja que no complien amb els requisits de tresoreria establerts. Així mateix, el titular de Finances va indicar que l’import global demanat en les 42 peticions era de més de 4 milions d’euros, 4 per a despeses de funcionament i 267.000 euros per a refinançament de crèdits.
Tot i que ja s’ha iniciat la concessió dels ajuts, Jover va voler recordar que no hi ha un termini fixat per sol·licitar-los, i en aquest sentit va destacar que les peticions continuen arribant i que ja s’ha superat el miler, concretament són 1.099, una quantitat que representa “més d’un terç de la massa salarial del país que podria acollir-se a aquests ajuts”.

D’altra banda, amb relació al vol previst per aquest diumenge per repatriar prop de 400 temporers argentins, Jover, que va assegurar “no tenir constància” que s’hagués donat resposta a la carta que el cap de Govern va trametre al seu homòleg argentí demanant-li que facilités el retorn dels temporers, va assegurar que a hores d’ara “sembla que el vol és possible” i que s’hi “continua treballant”.

El ministre portaveu va informar també de l’obertura d’un expedient sancionador a una segona farmàcia per presumptament aplicar preus abusius a alguns dels seus productes, i va aprofitar aquest fet per reiterar que des de l’executiu “es perseguirà aquelles empreses que vulguin aprofitar-se de la situació per obtenir un lucre desmesurat”.

Finalment, el ministre va anunciar que es posposa el període d’inscripció per al transport escolar de cara al curs vinent i va insistir novament que “ara per ara el calendari escolar es manté”, tot i que no es descarta fer ajustament en funció de l’evolució de la crisi sanitària.

Jover Va detallar també que als comptes bancaris per recollir donacions s’han ingressat ja 731.000 euros, quantitat a la qual cal sumar-hi els més de 35.000 recaptats a través dels missatges de text enviats al 828.

atorgats
1
1 milions
programa
crèdits tous

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte