Diari digital d'Andorra Bondia
L’executiu segueix treballant en la llei Òmnibus, que ha d’incloure mesures per pal·liar la manca d’habitatge de lloguer.
L’executiu segueix treballant en la llei Òmnibus, que ha d’incloure mesures per pal·liar la manca d’habitatge de lloguer.

Atorgats 906 ajuts a l’habitatge de lloguer per un import d’1,6 milions


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El departament d’Afers Socials ha atorgat fins a 906 ajudes a l’habitatge de lloguer per un import global d’1.635.047 euros, un 14,3% més que l’any anterior, segons va informar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, després del consell de ministres en què es van aprovar els ajuts corresponents a la convocatòria 2018.
Espot va explicar que el departament ha rebut fins a 1.143 sol·licituds d’ajudes, de les quals el 79,27% s’han resolt de manera favorable davant el 68% que es van acceptar en la convocatòria de l’any passat. El ministre va atribuir aquest increment de deu punts a les modificacions que es van fer l’octubre passat al reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris i que van suposar una flexibilització dels criteris per poder accedir als ajuts.
En aquest sentit, el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior va recordar que en aquesta ocasió s’ha permès accedir a les ajudes a les persones que tenen deutes amb el Govern o amb altres administracions públiques, que amb el reglament anterior quedaven directament excloses, així com els treballadors per compte propi amb més d’un treballador a càrrec, que anteriorment també quedaven excloses d’inici, i a qui en aquesta ocasió només s’ha valorat l’estat financer.
Així mateix, el ministre, que va recordar que s’està acabant de treballar en la llei Òmnibus que ha d’incloure les diferents mesures acordades amb els comuns per pal·liar el problema de la manca d’habitatge de lloguer,  va destacar que aquesta flexibilització dels criteris se suma als canvis que ja es van introduir al  reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris el gener del 2017. Aleshores es va permetre que els beneficiaris d’ajuts econòmics ocasionals puguin accedir als ajuts a l’habitatge de lloguer i que aquelles persones que tinguin béns immobles de propietat amb un valor inferior a 10 vegades el LECS personal anual, uns 119.000 euros, no quedessin excloses de la convocatòria.

atorgats
ajuts
Habitatge
lloguer
1
6 milions d'euros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte