Diari digital d'Andorra Bondia
Vista panoràmica de Canillo.
Vista panoràmica de Canillo.

Aturada de la construcció a Canillo durant un any


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: BonDia

El Comú de Canillo està en procés de revisió del Pla d’Urbanisme Parroquial (POUP). I per evitar que l’entrada de sol·licituds de llicències urbanístiques pugui posar en risc “la bona anàlisi” d’aquesta revisió, la corporació posarà fre de forma temporal a la construcció. Segons ha explicat el conseller d’Urbanisme, Cerni Pol, la suspensió temporal de llicències de parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions afectarà determinades unitats d’actuació de sòl urbanitzable i de sòl urbà consolidat i no consolidat. També ha precisat que l’única afectació que tindrà la mesura als nuclis urbans estarà relacionada amb els punts on s’està estudiant fer-hi carrers o vials.

L’objectiu d’aquesta suspensió és arribar a l’exposició pública del POUP, prevista per a inicis de juny, sense cap interferència. La mesura pot allargar-se durant un any, segons la llei del sòl, però el cònsol major, Francesc Camp, confia que no s’esgotarà aquest termini. Així doncs, el Comú espera aprovar de forma provisional la revisió del pla d’urbanisme a la tardor. A partir d’aquí, la normativa ja preveu una suspensió en totes les unitats d’actuació que experimenten alguna modificació fins a l’aprovació definitiva.

La mesura ha estat aprovada ahir en Consell de Comú amb el suport de la minoria, que tot i expressar els seus dubtes, ja que s’està “paralitzant la construcció momentàniament”, entén que servirà per fer un “bon pla d’urbanisme”. 

Per altra banda, en el Consell s'ha informat que el Comú, conjuntament amb la resta de corporacions, està negociant amb l’Associació de Bancs d’Andorra la renovació d’una pòlissa de crèdit de 3 milions d’euros. Amb les converses es vol aconseguir una millora de les condicions. La banca ja ha expressat la voluntat que sigui així.

Avui també s'ha donat el vistiplau a les subvencions esportives i culturals, que ascendeixen a 302.000 euros. La consellera d’Objectiu Comú Dolors Cabot ha fet un toc d’atenció per l’elevada despesa en les aportacions als sis clubs esportius, que pugen a 262.000 euros. Remarca que cal ser exigents amb els clubs, tenint en compte que el 75% dels seus ingressos provenen de subvencions i que s’està en un moment de dificultat a nivell econòmic. Amb tot, Cabot ha acceptat que fan una funció social i esportiva.

A l’últim, el cònsol menor, Marc Casal, ha explicat que els comuns encara estan en espera d’una resposta dels veterinaris per saber si participaran al cens caní per ADN. En el cas que la resposta fos negativa, les corporacions analitzaran quina via adopten per impulsar el projecte, que no es preveu aparcar. Casal ha remarcat que els temes científics s’havien d’haver debatut “al seu temps” i que ara del que es tracta és només d’oferir una subvenció a una obligació que tenen els propietaris de gossos.

La inversió  al Palau de Gel podria superar el cost previst
El Comú de Canillo va estimar l’any passat que la inversió per millorar la infraestructura del Palau de Gel tindria un cost d’entre 2,5 milions i 3 milions. El cònsol major accepta, però, que l’auditoria que ha de determinar les inversions per fer pot “donar una sorpresa” i fer créixer aquest import. Així, tot i que l’objectiu és deixar enllestida a finals del mandat la millora en les instal·lacions, Camp ha precisat que el nivell d’inversió estarà condicionat per l’evolució dels ingressos del Comú, que han caigut per la Covid, i el límit d’endeutament, afectat per les pèrdues d’Ensisa. L’auditoria (que exposarà les millores que cal a nivell energètic i també en relació amb l’estat global de l’edifici) estarà enllestida a finals de la segona quinzena de maig. A banda, s’ha demanat a Ensisa que ajudi en la dinamització del Palau de Gel. La prioritat, però, serà la millora de la infraestructura, ha dit Camp responent una pregunta de Cabot.

construcció
Canillo
un any

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte