Diari digital d'Andorra Bondia

Avellana: “La majoria només treballa per l’interès del privat”


Escrit per: 
Redacció


L’oposició de la Massana ha tornat a posar el crit al cel per les polítiques d’aparcament de la corporació. Tot ve perquè aquest mateix matí la majoria sotmetrà a votació, en consell de comú, una ampliació del contracte d’explotació dels aparcaments que té en vigència des del 2003 amb l’empresa Gavsa.

Aquesta empresa privada explota els aparcaments de La Massana, de La Farrera Negra i de La Closeta, i des de finals del 2007 les zones blaves de tota la parròquia, a canvi del manteniment de totes aquestes instal·lacions.
Míriam Avellana, la cap de l’oposició, acompanyada d’Anna Blázquez, es va mostrar totalment en contra de l’ampliació del contracte per quinze anys que vol dur a terme avui l’equip de Josep Maria Camp, ja que considera que va “en contra dels interessos de la ciutadania”, i va indicar amb contundència que el Comú demostra que només treballa per “l’interès d’aquest particular”.
Segons els membres de l’Alternativa, aquesta ampliació del contracte “és totalment injustificada”, ja que els números indiquen que tots els equipaments quedaran amortitzats el 2034, quatre anys abans de l’acabament del contracte vigent fins avui al matí. Avellana va comentar que amb la modificació Gavsa guanyaria “24,5 milions d’euros, mentre que el Comú només n’ingressaria 6,8” en aquests quinze anys, fet que demostra, al parer dels opositors, els interessos pels quals es mou la majoria comunal.
Per la seva banda, Anna Blázquez va comentar respecte d’aquesta operació que un dels assessors de la corporació ja va emetre un informe en què “des­aconsellava” aquesta decisió, en trobar-la poc justa per a la corporació. L’assessor indicava que en cas que es tirés endavant calia renegociar les condicions perquè el Comú guanyés el 80 per cent dels beneficis, que la concessionària cedís la planta -1 de La Closeta per fer equipaments socials i que el repartiment dels beneficis anuals fos del 2 per cent per a la corporació. Sembla que en el conveni que s’aprovarà només es compliria la tercera condició, tal com van indicar des de l’oposició de la Massana.
Avellana va ser molt crítica amb aquesta modificació del conveni i no va dubtar a repetir diverses vegades que la majoria “ignora els interessos generals de tots els ciutadans” i hi va en contra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte