Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Martínez Benazet, ha compargut amb les metgesses Cristina Royo i Mireia Garcia.
Joan Martínez Benazet, ha compargut amb les metgesses Cristina Royo i Mireia Garcia.

Avís per SMS i protagonisme del metge referent per intepretar el test


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Un cop acabin de passar el primer test del doble cribatge tots els ciutadans rebran una notificació del ministeri de Salut, ja sigui a través d’un missatge SMS, una trucada o un correu electrònic amb les indicacions pertinents en funció del resultat d’aquest primer test. 

Així ho han explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la metgessa internista especialista en malalties infeccioses Cristina Royo, que han assegurat que els problemes apareguts els primers dies de test amb aquestes comunicacions ja estan pràcticament solucionats. 

Martínez Benazet i Royo, que han insistit en que el resultat concloent del test és el que s’obté després de realitzar els dues proves previstes, han explicat que en aquells casos que el primer test pugui indicar que la persona pot ser vector de contagi, se li notificarà que s’aïlli, tant ella com els seus contactes, i que es posi en contacte el “més aviat possible” amb el seu metge referent per rebre les indicacions pertinents.

En aquells casos que els tests indiquin unes IgM negatives, les persones també rebran un missatge on se’ls instarà a seguir les recomanacions de l’executiu i se’ls recordarà la cita per a la segona tongada de la prova catorze dies després de la primera.

Royo, que ha precisat que els comuns van donar cita només fins a aquest dimecres per veure com funcionava tota l’operativa i que a partir d’ara ja es començarà a citar els ciutadans que encara no ho han estat, ha recordat que els test “detecten la immunitat” però que “no són un diagnòstic clínic”. I en aquest sentit, l’experta en malalties infeccions ha posat en relleu el rol fonamental que tindrà el metge referent a l’hora de fer la interpretació dels resultats dels tests.

Així, Royo, que ha insistit en que “la prova serològica no comporta que aquella persona estigui malalta”, ha recordat que en aquells casos que el resultat sigui positiu serà el metge referents qui en base a criteris mèdics i clínics determinarà les accions a emprendre i si cal que la persona se sotmeti a una prova PCR per confirmar o no la detecció del virus.

D’altra banda, el titular de Salut ha recordat que els resultats del cribatge seran determinants a l’hora d’ajustar i acabar de decidir noves exepcions al confinament que es puguin portar a terme, ja siguin a nivell econòmic o per permetre més passejos i activitats esportives als ciutadans.

avís
SMS
protagonisme
metge
referent
intepretar
test

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte