Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici que acull el Consolat espanyol.
L’edifici que acull el Consolat espanyol.

Baixa participació dels residents a les eleccions europees


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.G.

Les eleccions al Parlament Europeu van tenir una participació baixa a Andorra. Segons van informar des del Consolat Espanyol al Principat, només es van rebre un total de 1.757 vots, sumant el termini ordinari i l’ampliat. D’aquests sufragis, 1.088 van ser dipositats a l’urna, mentre que els 669 restants van ser rebuts per correu. Tenint en compte que el nombre d’electors espanyols era de 23.250, la participació a aquesta contesa electoral es va quedar en el 7,5%. Cal recordar que a Espanya, a banda de les eleccions europees també es celebraven comicis en algunes comunitats autònomes.

Amb relació als residents portuguesos, el Consolat de Portugal va informar ahir que havien votat un total de 129 persones. En aquest cas, el nombre d’electors era de 6.878. Així doncs, la participació es va quedar en l’1,87%. Segons van explicar des de la delegació diplomàtica, es tracta d’una participació similar a la registrada en les darreres eleccions, que en aquest cas estaven convocades per a l’elecció del president de la república. En aquests comicis es van comptabilitzar 132 vots. Les fonts consulars van indicar que la participació sempre sol ser més feble en les eleccions al Parlament Europeu. 
També els residents francesos estaven cridats a votar a l’ambaixada. En les presidencials de l’any passat va votar un 16% del total del cens electoral. Ahir no es va poder obtenir informació sobre el nombre de vots emesos.

 

 

eleccions
Parlament Europeu
Espanya
PORTUGAL

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte