Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat suplent Enric Balaguer.
El candidat suplent Enric Balaguer.

Balaguer vol més beques per estudiar a França


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: Facundo Santana

Un dels objectius de la candidatura Régions & Peuples Solidaires (R&PS) que encapçala Garbiñe Eraso se centra a fomentar l’interès dels joves residents francesos i d’altres nacionalitats perquè escullin continuar els estudis superiors a França. Més beques i més difusió de les oportunitats que ofereix l’Estat són algunes de les solucions que planteja el candidat suplent, Enric Balaguer. Però per fomentar l’interès dels joves cal que Andorra tingui una bona mobilitat, i per això proposen impulsar un projecte ferroviari per connectar Andorra amb França i Espanya. “Existeixen diverses possibilitats per fer un tren i que no demanen gaires inversions”, va apuntar Balaguer. A títol d’exemple, va exposar que a inicis del segle XX els francesos van posar en marxa un tren groc que va de Vilafranca del Conflent fins a la Tor de Querol. “Si els francesos han sigut capaços de fer un tren que pugi a la muntanya al segle XX, avui dia a Andorra s’hauria de poder fer”.

Altres propostes que també proposa la candidatura R&PS són agilitzar i que es puguin dur a terme més tràmits administratius, donar més suport a les empreses de francesos residents a l’exterior, reforçar el sistema de jubilacions, promocionar més la cultura francesa, demanar més autonomia i que les decisions que es prenguin respectin les normatives dels llocs en qüestió.

Balaguer va posar en relleu que resideix a Prada del Conflent i visita bastant Andorra i, per tant, seria un candidat més pròxim geogràficament que l’exprimer ministre Manuel Valls. “Valls viatja per intentar viure de la política, nosaltres volem fer política per expressar i defensar els nostres ideals”.

Suport dels catalans
D’altra banda, R&PS compta amb el suport dels partits membres de l’Aliança Lliure Europea, el partit català Junts per Catalunya i de l’expresidenta del parlament català, Carme Forcadell. Aquesta darrera va fer-li arribar a Balaguer un missatge en què diu: “espero que la vostra candidatura guanyi les eleccions, perquè sé que estarà al servei de les persones, respectarà els drets humans i treballarà pel país i el territori. Nosaltres coneixem bé a Valls i sabem que només li interessa el càrrec i el poder”. A  l’acte d’avui a Girona intervindran Josep Rull i Lluís Puig.

Andorra
política
cinquena circumscripció
frança
Régions & Peuples Solidaire
R&PS
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic