Diari digital d'Andorra Bondia
L'exconseller general de Demòcrates, Marc Ballestà.
L'exconseller general de Demòcrates, Marc Ballestà.

Ballestà es posiciona com a segon de Finances


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Xavier Espot, ha declarat aquest dissabte, en la seva visita al Santuari de Canòlich, que al llarg del mes vinent es farà el jurament o promesa dels secretaris d'Estat que acabaran de configurar el nou executiu. Després que aquesta setmana Landry Riba jurés el seu càrrec com a secretari d'Estat d'Afers Europeus, Espot ha confirmat que l'exconseller general Marc Ballestà ocuparà la secretaria d'Estat del ministeri de Finances i, per tant, treballarà colze a colze amb Eric Jover, escollit recentment ministre d'aquesta cartera. A més, també ha indicat que Joan Antoni León serà l'encarregat d'ocupar la plaça de secretari d'Estat de Justícia i Interior. Per aquest motiu, tots dos "podran ocupar un càrrec de responsabilitat en aquests ministeris". 

Amb l'entrada de Ballestà quedarà per veure el paper que jugarà Clàudia Cornella, que fins ara havia estat ocupant la secretaria de relacions financeres internacionals, però que segons Espot, "no té per què ser incompatible" un càrrec amb l'altre, tot i que "haurem de veure si ella té la intenció de continuar". D'altra banda, sembla que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, també ha escollit el número dos del seu ministeri que, en aquest cas, serà Salustià Chato, antic director de pressupost i patrimoni al ministeri de Finances. D'altra banda, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, també hauria decidit que Marc Rossell, fins ara director de Medi Ambient i Sostenibilitat, ocupi aquesta secretaria. Tanmateix, l'excònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ocuparà el càrrec de secretari d'Estat de Participació Ciutadana. 

Serveis de psicologia en la cartera de la CASS 

En aquest sentit, Espot ha recordat que el compromís electoral de Demòcrates era fer una incorporació "progressiva i raonada" sota la base de l'evidència científica i, per tant, "en determinats supòsits estem d'acord en incloure els serveis de psicologia en la cartera de serveis de la CASS" però, tot i això, "hem d'acabar de calibrar i estudiar bé quins han de ser". 

Per la seva banda, l'Associació Marc G. G. demana que s'activi un protocol de dol com el que ja està actiu en el cas del càncer. "Em sembla una demanda molt raonable i l'atendrem" i, a més, "els serveis implicats hi hauran de treballar", ha assenyalat. 

Posició del Govern respecte de Vallnord 

Per finalitzar, el cap de Govern ha anunciat que la setmana vinent es reunirà amb els cònsols de la Massana i Ordino, David Baró i Josep Àngel Mortés, per tractar la problemàtica actual sobre la marca Vallnord. En aquest sentit, però, el rol del Govern és "d'arbitratge i no tenim participació en cap de les societats que exploten els camps de neu de la Massana i Ordino". Per tant, "hem de ser molt respectuosos del que es decideixi per part d'aquestes societats i dels comuns". Com a Govern, "estem per ajudar i trobar solucions que vagin en el sentit de donar suport a les parròquies i al país", ha finalitzat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte