Diari digital d'Andorra Bondia

Barcia acusa Martí i altres candidats de DA d'haver fet 'males pràctiques urbanístiques' en el passat


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

El minisre d'Ordenament Territorial i candidat número quatre de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata (PS), el canillenc Gerard Barcia, ha acusat el cap de llista de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, i alguns dels candidats territorials d'Escaldes-Engordany i Canillo d'haver fet 'males pràctiques urbanístiques' en els darrers anys.

Barcia, en un comunicat de premsa, acaba dient que 'al llarg d'aquesta campanya li anirem refrescant la memòria tantes vegades com faci falta' a Toni Martí.

Gerard Barcia, ha respost Toni Martí dient que les seves 'són preguntes que al meu entendre no tenen ni lògica ni sentit de ser, no les puc contestar', en relació a l'emplaçament que el cap de llista de DA va fer a Jaume Bartumeu sobre els compromisos contrets pel Govern en inversions milionàries a Soldeu.

El ministre d'Ordenament Territorial, però, ha recordat a través d'un comunicat algunes actuacions en el passat del propi Martí quan era conseller general, dels candidats canillencs de DA, Mònica Bonell i Martí Salvans, i del primer candidat territorial d'Escaldes-Engordany, Miquel Aleix.

Sobre les acusacions als candidats canillencs, Barcia ha declarat a l'ANA que 'des de la meva etapa de cap de l'oposició al Comú de Canillo, jo tot això ja ho havia denunciat' en relació als béns patrimonials que s'havien de destinar a l'ampliació de els escoles i que 'finalment van ser destinats a continuar el camí dels Esquirolets amb l'única finalitat que es pogués vendre un terreny particular per poder-hi construir posteriorment una promoció immobiliària'.

Pel que fa als candidats escaldencs de DA, el ministre li retreu a Toni Martí el seu paper com a conseller general 'en el finançament d'obra pública comunal al Clot d'Emprivat' i recorda la invalidació de 'males pràctiques urbanístiques' al Falgueró 'protagonitzades pel seu número ú de la llista territorial, i avalades pel seu Comú'.

Barcia ha dit que Toni Martí fa ús de la memòria selectiva, però que 'no cal patir, que al llarg d'aquesta campanya li anirem refrescant la memòria, tantes vegades com faci falta'.

Barcia s'ha reafirmat en la necessitat d'invertir en l'arribada de la pista de l'Avet, així com en infraestructures com la rotonda de sortida del poble i unes 1.500 places d'aparcament a peu de pistes, uns compromisos que va fer públics dijous passat en el decurs del lliurament de premis de la Copa d'Europa d'esquí alpí.

'El que vaig dir ho repetiria amb les mateixes paraules' i ha recordat que, en relació a la pista de l'Avet, ja ho defensava quan tenia altres càrrecs institucionals com el de cap de l'oposició. 'Quan fas quelcom és electoralisme i quan no dius res vol dir que t'amagues', ha declarat responent les qualificacions d'electoralisme i populisme fetes per Martí en relació a les propostes de Barcia.

 
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte