Diari digital d'Andorra Bondia

Bàrcia: "Si no s'aproven els crèdits extraordinaris ens trobaríem amb un 2011 sense obra pública"


Escrit per: 
Agències


El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, ha alertat que si no s'aproven els crèdits extraordinaris "ens trobaríem amb un 2011 sense obra pública" perquè les obres que s'estan fent actualment vénen de reconduïts d'anys anteriors, de manera que de cara al 2011 no hi haurien plurianuals.

Bàrcia ha fet aquesta advertència després de les declaracions dels grup parlamentari reformista en què posaven de relleu que no donarien suport als crèdits extraordinaris si eren via endeutament. En aquest sentit, Bàrcia ha explicat que intentaran finançar aquests crèdits amb recursos propis del Govern però ha reconegut que arribarà un moment en què això "no serà possible".

El ministre d'Ordenament Territorial ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on ha afegit que el Govern té per funció la reactivació econòmica però que si no es voten favorablement els crèdits, no hi haurà obra pública, "amb la conseqüent davallada de llocs de treball que això pot comportar". Per aquest motiu, Bàrcia ha insistit en què és imprescindible que "el crèdit extraordinari en obra pública prosperi amb la seva totalitat i prosperin amb els plurianuals".

Gerard Bàrcia ha manifestat que no serveix de res parlar de reactivació econòmica i demanar al Govern que fomenti l'obra pública, si després quan l'obra arriba al Consell General "es bloqueja amb esmenes parcials o totals". Bàrcia ha qualificat la situació d'atípica i paradoxal. De tota manera, el ministre s'ha mostrat confiat que imperarà "el sentit comú i la lògica" i que es podran assolir els acords per evitar deixar el país sense obra pública. En cas que no es pogués arribar a una entesa, Bàrcia ha manifestat que "el Govern no pot assumir l'any 2011 amb aquesta situació de precarietat" i que per això s'hauria d'anar a unes eleccions anticipades.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte