Diari digital d'Andorra Bondia

Baró: “El principal projecte de llei del PS ha estat el de la por”


Escrit per: 
M. F.

Demòcrates per Andorra i Units pel Progrés van protagonitzar una reunió de poble a la sala de La Valireta, que es va omplir amb un centenar de persones que volien escoltar les propostes dels demòcrates.

Després de les intervencions dels dos candidats a la llista territorial, Carles Enseñat i Xavier Montané, va intervenir Ladislau Baró, el número tres a la nacional, que va manifestar que des de DA el que volen és fomentar el diàleg i defugir la crispació que s’ha donat aquests dos anys al Consell General.
D’aquesta manera, per sintetitzar la manca de diàleg del Partit Socialdemòcrata, va manifestar que “el principal projecte de llei que ha fet servir el PS és el de la por”. Aquest diàleg que es vol aplicar a la política interior també es vol extrapolar, des de DA, a l’exterior, i així Baró va exposar que el que cal és “homologar-se a la Unió Europea”, ja que hi pot haver oportunitats importants per a Andorra però sense “homogeneïtzar-se” i va concloure que les ambaixades també han de ser un element de potenciació de la promoció del país i de recerca d’inversors estrangers.
De la seva banda, el número dos, Jordi Cinca, va insistir en els moments difícils que està passant el país i va remarcar que la reactivació ha de passar pel turisme, el comerç i el sector financer, però sense oblidar la construcció, i en aquest sentit va constatar que calen canvis en la contractació pública perquè no hi hagi competència deslleial a les constructores del país i també que l’administració pagui en els terminis fixats. Cinca també va mostrar la seva satisfacció pel fet d’obrir les reunions de poble a Encamp, ja que va manifestar que té la sensació que acabaran tant a Andorra la Vella com a Encamp “amb l’estigma” de parròquies socialdemòcrates.
El primer a obrir la reunió de poble va ser Enseñat, que va assenyalar que els socialdemòcrates han imposat la “crispació” al Consell General sense donar resposta “a la voluntat del poble”. D’aquesta manera va destacar que els demòcrates i UP ofereixen “esforç, talent i responsabilitat”. I va destacar que ara Bartumeu es posarà “la disfressa de víctima” i que dirà que ha d’acabar la feina, a la qual cosa va afegir: “¿Però quina feina?”
De la seva banda, Montané, que va ser el segon a prendre la paraula, va destacar “la preocupació i el desencís” de la població i va apostar també per trobar les fórmules per a la recuperació de la construcció i la diversificació de l’economia. També va destacar que s’han de fer quotes d’immigració molt més flexibles i tenir unes “finances públiques sanejades”. El número dos a Encamp va destacar que cal “la mà estesa” per lluitar contra la crisi i defugir “el victimisme” del PS, que “es presenta amb el lema Ara Futur però amb candidats del passat”.
L’acte el va cloure Antoni Martí, que va exposar que “l’emocionava” veure la sala plena i va afegir que “l’onada taronja està en marxa”, tot apel·lant a la necessitat de diàleg.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte