Diari digital d'Andorra Bondia

Baró promet que no hi haurà acomiadaments a Pal-Arinsal


Escrit per: 
Redacció

El candidat de Ciutadans Compromesos (CC), David Baró, va transmetre ahir un missatge tranquil·litzador als treballadors de Pal-Arinsal, amb els quals es va reunir ahir a Erts per explicar-los el full de ruta previst per a EMAP, la societat gestora de l’estació d’esquí.

Baró va assegurar als empleats que, en el cas que s’opti per encetar un procés d’entrada de capital privat, es mantindran els llocs de treball i els objectius actuals.
El cap de la llista massanenca va exposar als treballadors que el pla previst consta de tres fases. En primer lloc, la incorporació d’especialistes del sector al consell d’administració d’EMAP, perquè no tingui un perfil tan polític i per fer-lo més especialitzat. En segon lloc, la formació aposta per actualitzar el pla estratègic i de viabilitat amb l’objectiu de millorar el resultat d’explotació, mentre que finalment es proposaria l’entrada de capital privat.
Si bé considera que aquest seria “el camí a seguir”, el cap de la candidatura va assegurar que “no demanem el vot per tirar endavant una privatització, sinó per seguir aquest full de ruta”, i va afegir que “quan sigui oportú, volem plantejar als treballadors i als ciutadans de la parròquia fer el pas endavant” i oferir-los la “possibilitat que participin i subscriguin accions de la societat”.
Baró també va sostenir que si l’entrada de capital privat va endavant es mantindran els objectius inicials de creació de riquesa, reactivació de la parròquia i creació de llocs de treball, i a més se seguirà apostant per una formació continuada que permeti la promoció interna dels treballadors de les estacions. “Som en moments complicats i és important garantir els llocs de treball”, va apuntar Baró, que va concloure que “caldrà inversió per seguir sent competitius, però no s’haurà de fer a qualsevol preu”.
Finalment, el cap de llista va assenyalar que el procés de privatització tindria com a objectius principals “ser més ambiciosos en el pla d’inversions i permetre una reducció en el quadre d’endeutament”, que va xifrar en 25 milions per a EMAP i en 15 per al Comú, sense comptar les societats participades. En contrapartida, va recordar que en els últims anys la corporació ha invertit 30 milions d’euros a EMAP, mentre que el número quatre de la candidatura, Miquel Llongueras, va assegurar que “estem en la bona línia de reduir l’endeutament d’any en any”.
De la seva banda, el candidat a cònsol menor, Raül Ferrer, va recordar que va treballar durant vuit anys a l’estació de Pal-Arinsal, i va trencar una llança a favor dels empleats actuals. “Sé què és treballar en el món de la neu i que sou la primera imatge per als visitants, i sé que esteu fent molt bona feina. Si continuem en aquesta línia podem tirar endavant Pal-Arinsal”, va afirmar el candidat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte